&

Someren DS1 - White Demons DS1

Handbal Someren ontsnapt aan nederlaag van White Demons.

Zondag 20 maart togen de dames van White Demons naar Someren om tegen de koploper aan te treden.

White Demons pakte de zaken energiek aan en met een hecht verdedigingsblok was het voor de dames van Handbal Someren moeilijk om door te dringen.
De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel ging op en neer waar scoren in het begin een probleem was.
Hannah van Disseldorp opende de score maar al snel stond White Demons met 2 - 1 achter. Toch geloofden de dames in hun eigen kracht en door twee doelpunten van Nicole van Esch en twee prachtige doelpunten van Marijke Panis en Marit Hogenboom kwamen de dames op een 3 - 5 voorsprong.
Handbal Someren gooide er een schepje bovenop en door miscommunicatie in het spel aan White Demons zijde en een twee minutenstraf van Romy Jonkers, liep Someren uit naar een voorsprong bij rust van 10 - 5.

Bij het begin van de tweede helft bleef de verdediging van White Demons schutteren en was het in no time 12 - 5 voor Handbal Someren. Na ruim 20 minuten kwam White Demons pas weer tot scoren via Laura van Gils. De coach van White Demons wisselde wat meer door en het geloof in eigen kunnen kwam terug.
White Demons beleefde een ijzersterke periode waar Handbal Someren geen antwoord op had. Lisa Hijstek scoorde tweemaal door goed doorzetten. Marijke Panis scoorde via een prachtig afstandsschot. Hannah van Disseldorp wist via schitterende wissels ook tweemaal het doel te treffen en via een prachtige hoekbal werd het 13 - 12 en begon Handbal Someren te wankelen. Hannah van Disseldorp miste een mooie doelkans en Romy Jonkers kegelde de bal op de paal waar de gelijkmaker in de maak leek.
Toch wist Handbal Someren in de slotseconden de overwinning naar zich toe te trekken en wonnen ze deze wedstrijd met 14 - 12.

Door deze zege en het verlies van concurrent Red Rag Tachos is twee competitieronden voor het einde Handbal Someren kampioen geworden.