&

Dartstoernooi Open Boxtel 2015

Dartstoernooi open Boxtel 2015 prooi voor Dimitri van den Bergh

Dimitri van den Bergh heeft zondagavond de titel van het Boxtels Open Dartskampioenschap op zijn naam geschreven. In de hal van omnisportvereniging L'Union Boxtel wist Dimitri in de finale zijn opponent Berry van Peer met 5-3 te verslaan. In alle categorieën werd op een hoog niveau gestreden om de titels. Vooral bij de jeugd zag je de verbetenheid. In de categorie tot en met 11 jaar won Lars Strik met 2-1 van Nicky van Aalst.

Bij de twaalf- en dertienjarigen won het grote talent Gian van Veen Hij liet Joeri van Oort met een 2-0 nederlaag achter zich. Remon van der Heijden won bij de veertien- en vijftienjarigen.  Remon was te sterk voor Max Ligtvoet in de finale met 2 - 1.  Bij de zestien- en zeventienjarigen won Joey Greijn de beker door in de finale Sylvano de Bie te verslaan met 3-1. Totaal namen 58 jeugdspelers deel aan het toernooi. Bij het koppeltoernooi namen 79 koppels deel. Onze zuiderburen Kim en Ronny Huybrechts wisten in deze categorie de titel op hun naam te schrijven. Het singletoernooi had 160 inschrijvingen. De verliezersronde was een prooi voor  Jerry Hendriks. Het hoofdtoernooi kende een spannend verloop en was van een hoog niveau. Tonnie Huybrechts verloor de eerste halve finale  met 5 – 2 van Berry van Peer en de tweede halve finale werd gewonnen door Dimitri van den Bergh die Jody Terburg met 5 – 2 aan de zegekar bond.In de finale moest Berry van Peer zijn meerdere erkennen in de Belg Dimitri van den Bergh.Dimitri won met 5 – 3 van Berry van Peer.

Volgend jaar zal de 16e editie worden gehouden.
Het toernooi wordt altijd op de 4e zondag van de maand januari gespeeld.