&

JRC Boxtel VR1 - Achilles`71 VR1

JRC Boxtel VR1 eerste competitie winst tegen Achilles `71 VR1

Boxtel, 23 september – Vrouwen Senioren 1 speelde deze zondag de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Onze tegenstander Achilles ’71 uit Nuenen had net als wij de eerste wedstrijd verloren. Voor beide teams stond er dus wat op het spel.

Met Nienke op vakantie en Stephanie nog geblesseerd begonnen we verder met een gretige selectie aan de wedstrijd. De tribunes waren goed gevuld, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie middag van te maken. Matske besloot om eens even lekker te beginnen en schoot er met ons eerste balbezit meteen een driepunter in. Dat waren er al meer dan in de hele eerste wedstrijd. De eerste periode ging gelijk op; we scoorden redelijk, maar helaas gingen opnieuw veel makkelijke ballen naast de basket zodat we met 1 punt achterstand de eerste periode afsloten.
Na 4 minuten in de tweede periode hadden we eindelijk dan de ‘Achilleshiel’ van onze tegenstander gevonden en onder begeleiding van het luidkeels publiek liepen we in een paar minuten uit naar 11 punten voorsprong. De tegenstander vluchtte in een time out, die iets te laat door de scheidsrechters gegeven werd. Verder waren de heren in het grijs op de vroege zondagmiddag op een missie om elk contact af te fluiten, wat in een stortvloed aan fouten aan beide zijden resulteerde. De rust gingen we in met een 36-24 voorsprong.

Beter

Na de thee gingen we op dezelfde voet verder en werd ons spel eigenlijk steeds beter. Bij 48-26 bereikten we de grootste voorsprong en was het vertrouwen er dat we de wedstrijd wel zouden gaan winnen. Onze selectie van speelsters wisselden we lekker door, zodat iedereen fris in het veld bleef staan en vanaf de bank werd er flink aangemoedigd. Het vierde kwart verwachtten we eigenlijk een press van onze tegenstander, Achilles zou toch wel iets moeten doen om terug te komen. Tot onze verbazing zakten ze terug in een passieve zone. We besloten de wedstrijd dan ook rustig uit te spelen en de 24 seconden in elke aanval ruim te benutten.
Al met al een goed herstel na de slechte wedstrijd van vorige week: eindstand 58-43. Defense zit weer goed in elkaar, met het beter afmaken van de makkelijke kansen hadden we boven de 70 punten moeten uitkomen vandaag.

Topscore: Hanne 18 en Marielle 11. Vrije worpen 12 uit 27 pogingen.

Zondag 30 september spelen we de wedstrijd in het verre Maastricht, tegen Maastricht Knights/Kimbria.