&

JRC Boxtel VR1 - Black Eagles VR1

JRC Boxtel VS1 wint van Black Eagles

Na een maand pauze (onze laatste wedstrijd speelden we op 10 februari) met hierin wintersport andere reizen en carnaval, stond op 10 Maart de 3e wedstrijd tegen Black Eagles op het programma. De eerste wedstrijd legden we het af tegen de fysieke kracht van de dames uit Rosmalen.

De 2e wedstrijd werd gestaakt ivm enkele heftige blessures. Maureen was afwezig, Kim zat met een jet lag op de bank (net terug uit the big apple) Nienke was de hele week ziek geweest, maar zat wel op de bank en verder was Zhuul van het U20 team stand by mochten we in de problemen komen. Mooi was ook dat Hanne, die geblesseerd was geraakt tegen Black Eagles voor het eerst weer mee kon doen. Black Eagles is niet het team dat komt om een leuke wedstrijd ervan te maken, maar komt puur om de wedstrijd te winnen. De hele wedstrijd speelden ze een zone verdediging, wat het tempo uit de wedstrijd haalt en waartegen snel en frivool spel lastig is.Dus was de tactiek om het oudere team langzaam moe te spelen, door veel verdedigende druk te zetten. Kwart na kwart zouden ze het dan moeilijker moeten krijgen. De eerste paar kwarten gingen gelijk op, lage scores, laag tempo waarbij Black Eagles steeds aan de goede kant van de score bleef.

Hun maximale voorsprong hadden ze in het 2e kwart met 14-21. Sommige van onze speelsters hadden nog littekens overgehouden aan het eerste duel, ook nu vlogen de ellebogen weer flink in het rond wat Matske Winnie en Lorraine blauwe plekken en ademnood opleverden. Het verschil met de eerste wedstrijd was dat we er nu minder van onder de indruk raakten en gewoon ons spel bleven spelen. Eind derde kwart zagen we enkele Eagles al wat meer naar adem happen, maar stonden we toch nog 5 punten achter, 35-40. Vanaf dat moment ging bij JRC het gas erop. Het tempo ging nog verder omhoog en we gingen nog meer druk zetten. Na 2 minuten in het 4e kwart kwamen we voor het eerst weer op voorsprong 45-44 en deze zouden we niet meer uit handen geven. De laatste 3 minuten ging Black Eagles over op man to man en toen werd duidelijk waarom ze dat niet de hele wedstrijd kunnen spelen tegen ons. De voorsprong werd verder uitgebouwd en uiteindelijk stond er 64-52 op het scorebord.
Een mooie overwinning op de nummer 2 van de competitie, na een goed opgebouwde wedstrijd.

Topscores : Marleen 12 punten, Winnie 12 punten, Hanne 10 punten, Nicky 10 punten
Vrije worpen 11 op 23

Volgende week spelen we uit tegen Vlissingen op zaterdagavond om 19.00uur. De eerste wedstrijd was een hele leuke wedstrijd met veel scores. We verloren deze uiteindelijk net, dus we hebben nog wat goed te maken tegen de Zeeuwse meisjes.