&

The Black Eagles H1 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel heren 1 pakt de winst in Rosmalen

Rosmalen – Zaterdagavond 6 oktober stond er voor de Boxtelse selectie een belangrijke wedstrijd gepland tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Vorig jaar werd 2 keer verloren van dit jeugdige team en beide teams hadden nog geen punten kunnen pakken. De selectie is zo goed als compleet, alleen Robin Hulskes ontbreekt nog wegens vakantieverplichtingen.

We starten de wedstrijd met Floris de Jongh, Jaap van Loon, Freek Clercx, Kai Elissen en Coen van der Meijden. De wedstrijd start in een hoog tempo, waarbij beide teams tot scoren komen, namens JRC pakt voornamelijk Floris de Jongh het voortouw door sterke drives, maar kunnen we niet voorkomen dat Rosmalen brutaal de leiding in de wedstrijd pakt. Dit doen zij voornamelijk door het schot van afstand. Als de motor bij JRC hapert verliezen we de controle en kijken we tegen een achterstand van 19-7. Vanaf de bank komen dan Carlo Schoenmakers, Willem van Loon en Corné Linssen die het spelbeeld volledig omdraaien. Carlo Schoenmakers trekt de verdediging aan en Corne Linssen en Willem van Loon gooien de punten binnen. Wouter Doppenberg, terug van zijn blessure, brengt het verschil dan naar 4 punten. Helaas kunnen lukt het niet het ritme vast te houden en gaat Rosmalen meer meedoen. Ruststand 42-36.

Het spelbeeld zet zich voort in het derde kwart, waarbij JRC beter in de wedstrijd komt. Voornamelijk Jaap van Loon en Floris de Jongh laten zich gelden op het scoren verloop, maar eind van het derde kwart is het gat nog steeds 6 punten. Het vierde kwart zou beslissend worden en was het zaak om zo snel mogelijk langs zij te komen. Rosmalen scoort nog een paar punten, maar de strakke zone verdediging kraakt niet en de gastheren komen er niet meer doorheen, waar Jaap van Loon rustig doorgaat met scoren. Halverwege het 4e kwart staan we gelijk en speelt JRC mooi verzorgt basketbal. We lopen rustig uit naar 7 punten verschil en zetten we de eindstand op 69-76 en gaan de punten mee naar Boxtel.

“Dat we de winst hier pakken is heel erg fijn. Niet alleen voor de plek op de ranglijst, maar ook voor het vertrouwen in de nieuwe samenstelling. Het spel was met vlagen nog onder de maat, maar we laten nu voor de 4e wedstrijd op rij een verbetering zien en dat is bijzonder positief. Iedereen had vandaag zijn bijdrage en dat maakt het team een TEAM.”

Scores: Jaap van Loon 24 punten, Floris de Jongh 17, Coen van der Meijden 8, Kai Elissen en Freek Clercx 6, Wouter Doppenberg 5, Carlo Schoenmakers en Corné Linssen 4 en Willem van Loon 2.