&

JRC Boxtel MSE 1 - Black Eagles MSE1

JRC Boxtel MSE1 beëindigd goede reeks met nederlaag tegen Black Eagles

Boxtel -  Zondagmiddag 3 februari speelde het eerste herenteam van JRC Boxtel hun 3e wedstrijd van het nieuwe jaar. Eerder werden Maastricht Knights en Langstraat Shooters verslagen in de Braken. Deze dag was Black Eagles Rosmalen de tegenstander, Black Eagles staat laatste in de 2e divisie, maar is een team wat zichzelf heeft herpakt en in 2019 goede resultaten neerzet.

De wedstrijd start gelijkwaardig. Beide teams gooien al snel hun eerste punten binnen, maar maken beide veel persoonlijke fouten. Eindstand na het eerste kwart is dan ook laag, 11-14.

Het tweede kwart tapt JRC uit een ander vaatje en komt beter in de wedstrijd. De centers Coen van der Meijden en Kai Elissen houden verdedigend en in de rebound behoorlijk huis, waarmee de bezoekers moeilijker tot scoren komen. Het zijn Wouter Doppenberg, Freek Clercx en Robin Hulskes die aanvallend de punten binnen gooien. JRC wint het tweede kwart en staan zo goed als gelijk bij rust. 31-32.

Halverwege de wedstrijd kunnen we concluderen dat dit Black Eagles vandaag een hele taaie tegenstander is en dat JRC uit en ander vaatje zal moeten tappen om de tweede helft de winst over de streep te trekken.

Het derde kwart start goed en JRC pakt een minimale voorsprong, maar kan niet voorkomen dat Black Eagles aan de hand van hun point guard een voorsprong van 11 punten pakt. Het is Jaap van Loon die met 8 punten dit kwart de achterstand terug brengt naar 8 aan het begin van het vierde kwart.

JRC doet nog wat het kan in het vierde kwart, maar de achterstand blijft schommelen tussen de 8 en 12 punten. Het zijn de broers WIllem en Jaap van Loon die van zich laten horen op het scorebord, maar de wedstrijd was al gespeeld. Eindstand 64-77.

Scores: Jaap van Loon 14 punten, Wouter Doppenberg & Freek Clercx beide 10, Coen van der Meijden & Willem van Loon beide 7, Robin Hulskes 6, Carlo Schoenmakers & Kai Elissen beide 4 en Frank Schellekens 2.

Speciale vermelding voor Giel, hij was de mini van de week! Aan Giel heeft de nederlaag niet gelegen, hij was enthousiast, leergierig en niet verlegen. Met name zijn bijdrage in de time-outs waren waardevol. 'Giel.. Kick.. ASS'