&

JRC Boxtel 1 - BC Bladel H1

JRC Boxtel heren 1 pakt ruime winst op BC Bladel

Boxtel – Op zondag 14 oktober stond om 12:00 uur de 2e thuiswedstrijd in de 2e divisie landelijk op het programma voor JRC Heren 1. Tegenstander BC Bladel, die net als Boxtel pas 1 wedstrijd had gewonnen. Je kon vooraf dus ook spreken van een echte 4 punten wedstrijd.
Voor het eerst dit seizoen kon coach Besuijen beschikken over de volledige selectie, alleen Robin Hulskes was nog niet fit, maar was wel beschikbaar. We wisten dat er bij onze tegenstander 2 jongens mooie statistieken neerzetten dit seizoen en coach Besuijen drukte de spelers op het hart deze jongens strak te verdedigen. We starten met Jaap van Loon, Floris de Jongh, Freek Clercx, Kai Elissen en aanvoerder Coen van der Meijden.

BC Bladel wint de sprongbal en schiet uit de startblokken door 5 driepunters raak te schieten in het eerste kwart. Daarentegen verdedigd JRC de bucket erg sterk, waardoor Bladel van dichtbij geen kans heeft. Aanvallend is het Jaap van Loon die niet af te stoppen lijkt en goed is voor 15 punten in het eerste kwart. Samen met Kai Elissen en Carlo Schoenmakers zet JRC het totaal op 21 punten tegen 23 van Bladel.

Het tweede kwart hapert de motor van Bladel en pakt JRC het momentum in de wedstrijd. Het spel is verzorgd, wat ervoor zorgt dat de juiste mensen op de juiste plek vrijkomen en iedereen tot scoren komt. We gaan rusten met 37-31.

Waar het voor de meeste teams lastig is om na de rust het spel goed te hervatten lijkt dit voor JRC geen enkel issue. Met een 8-0 run deelt de Boxtelse formatie een flinke klap uit aan de bezoekers. Voornamelijk Coen van der Meijden en wederom Jaap van Loon komen door goed teamspel makkelijk te scoren. Stand na het derde kwart 62-44 (25-13 in het kwart).

Het vierde kwart is met een 18 punten voorsprong nog maar een formaliteit, beide teams scoren er nog op los, maar de wedstrijd is al gespeeld. Eindstand 84-66.

Coach Besuijen: Wij speelden vandaag echt als team, dit zie je terug op het veld. Eind augustus zijn we in onze nieuwe samenstelling begonnen en dat was onwennig. We verloren beide oefenwedstrijden en de eerste 3 wedstrijden in de competitie, maar iedere wedstrijd zie je verbetering. Ook vandaag! Bladel was vandaag niet goed, maar dat dwing je als tegenstander ook af. Complimenten voor het team!
Scores: Jaap van Loon 30 punten, Kai Elissen 16, Coen van der Meijden 10, Carlo Schoenmakers, Corne Linssen en Wouter Doppenberg 7, Freek Clercx 3, Floris de Jongh en Robin Hulskes 2.

Op zondag 4 november speelt heren 1 uit tegen Maastricht en zaterdag 10 november om 15:00 uur thuis tegen Almonte!