&

JRC Boxtel MU20-1 - OBC MU20-1

JRC Boxtel MU20-1 verslaat OBC MU20-1 in de verlenning

Eindelijk was het zover, zondagmiddag 17 december; onze meiden van onder 20 hebben een wedstrijd te spelen tegen OBC V20. De voorafgaande wedstrijd had JRC puntje voor puntje bij elkaar gesleept, met enige spanningen en frustraties daargelaten.Maar goed, onze tegenstanders waren helemaal vanuit Oss naar Boxtel afgereisd voor een revanche, ze waren voordat ze tegen JRC speelden namelijk nog ongeslagen geweest en dat moest natuurlijk worden goedgemaakt. Maar JRC V20 was niet van plan om OBC er met de winst voorbij te laten gaan.

De eerste minuten waren gelijk spannend en de punten liepen bij JRC snel op, maar OBC komt terug en daardoor eindigt het eerste kwart met een stand van 10-14 in het nadeel van JRC. Het tweede kwart begint, in de eerste minuten worden er aan beide kanten meerdere fouten gemaakt, waardoor er wat vrije worpen geschoten mogen worden. Maar helaas was OBC in het tweede kwart goed op dreef met de punten waardoor de eerste helft van de wedstrijd eindigde met een stand van 16-24.
Het derde kwart begint nadat we een peptalk van coach Felix in de kleedkamer hebben gehad en iedereen zijn mandarijntjes weer op heeft. Iedereen gaat met goede moed de tweede helft in. In het derde kwart worden gelijk punten gemaakt aan beide kanten, maar hoewel er redelijk wordt gescoord aan onze kant, blijft OBC voorlopen. Ondanks dat Zhuliyana en Ilse beide scores maken en ook Maaike een vrije worp raak schiet, blijft het verschil groot en eindigt het derde kwart met 27-38.

De wedstrijd was nog niet verloren, ook in de vorige wedstrijd tegen OBC had JRC een grote inhaalslag gemaakt die toen zelfs heeft geleid tot de winst. Met wat hoop en vooral veel felheid gaat JRC het laatste kwart in. En ja hoor, na een paar minuten heeft Minka er al een paar ballen ingegooid en het verschil wordt steeds kleiner. Ook Zhuliyana en Haitske maken punten en de spanning loopt op. Cato gooit er nog een mooie vrije worp in en ook Ilse scoort waardoor het vierde kwart eindigt en wel met een stand van 44-44.

Dat betekent dat er een verlenging in moet worden gezet en inmiddels is heel de Braken bijeen gekomen om deze spannende wedstrijd te komen bekijken. Dus met veel gejuich vanaf de kant gaat JRC de verlenging in. OBC maakt in de eerste minuut gelijk een score. Gelukkig heeft Zhuliyana een mooie lay-up en doordat de vrije worpen van OBC allemaal mis zijn, staat het nog steeds gelijk: de verlenging eindigt met een eindstand van 46-46. De tweede verlenging is ingegaan, weer 5 minuten vol spanning en nog steeds met een enthousiast (ook erg luidruchtig) publiek aan de zijlijn. Na eerst een score van OBC, hebben Roxane en Saar beide een prachtig schotje waardoor JRC weer meer vertrouwen krijgt in de winst. OBC gaat meer fouten maken, maar dat stopt Cato  niet om nog een mooie score te maken. Als Haitske ook nog een vrijeworp raak schiet kan ons geluk niet op: we gaan de wedstrijd gewoon winnen! Cato sluit de wedstrijd af met een score en dat betekent dat JRC weer een winst heeft behaald op OBC met deze keer een eindstand van 58-49. Heel JRC meisjes onder 20 springt het veld op en een mooier einde van de eerste helft van het seizoen kan er niet zijn geweest. OBC mag dan wel kampioen zijn geworden, maar voor ons voelt dit als een grote overwinning!