&

Tower Jumpers H1 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel Heren 1 kent goede seizoensstart

BARNEVELD – JRC Boxtel Heren 1 heeft afgelopen zaterdag 16 september de eerste wedstrijd in de Tweede divisie gewonnen van Tower Jumpers uit Barneveld met 70 – 83. Daar waar JRC vorig
seizoen in de laatste speelronde hard onderuitging, hebben zij zich deze keer gerevancheerd.
JRC kende voor dit seizoen niet veel personele wijzigingen.

Alleen Felix Stegeman heeft hetteam verlaten. Robin Hulskes komt over uit het tweede team en neemt zijn plaats in. Dezewedstrijd ontbrak hij echter nog. Daarnaast kan JRC dit seizoen vanaf het begin een beroepdoen op Jur van Bussel. Direct is te merken dat weinig wisselingen in de selectie hun
vruchten afwerpen. Gelijk vanaf de start van de wedstrijd zet JRC de toon. Waar het in de
wedstrijd vorig seizoen tegen Tower Jumpers laakte aan intensiteit en hard verdedigen, was
dat deze wedstrijd het tegenovergestelde.

JRC heeft vanaf het begin van de wedstrijd, de wedstrijd naar zijn hand toe gezet. Na het
eerste kwart was de tussenstand nog maar 16 – 19 in het voordeel van JRC. In het tweede
kwart ging JRC op dezelfde voet verder. JRC moest het fysiek aanvallende spel van Tower
Jumpers weten te pareren. Dit deed JRC prima door zelf ook fysiek te verdedigen. Daardoor
kon JRC de voorsprong met de rust uitbreiden naar 30 – 39.

Na de rust schoot Tower Jumpers uit de startblokken. Zij plaatsen direct een 6 – 0 run
waardoor het verschil nog maar drie punten was. Even daarna wisten de Barnevelders de
stand zelfs nog gelijk te trekken naar 47 – 47. Te merken was de JRC voelde dat zij de
wedstrijd in handen hadden. JRC bracht de voorsprong met het einde van het derde kwart
naar 56 – 60.

In het vierde kwart deed JRC een tandje erbij. Dit was ook direct te merken. Aan de hand
Teun van Loon werd de wedstrijd in het slot gegooid. Teun van Loon scoorde alleen al 11
punten (!) in het vierde kwart. Daarmee had hij een enorm belangrijk aandeel in de
wedstrijd. JRC won de eerste wedstrijd van het seizoen tegen een geduchte, directe
concurrent. Met de overwinning op Tower Jumpers heeft JRC ook direct een belangrijke
overwinning te pakken. Eindstand: 70 – 83.