&

JRC Boxtel H1 - BC Kimbria H1

Wedstrijd JRC Boxtel Heren 1- BC Kimbra gestaakt

BOXTEL – Afgelopen zondag 3 december speelde JRC Boxtel Heren 1 in het eigen Sportcomplex De Braken tegen BC Kimbria uit Maastricht. De Boxtelnaren wonnen de wedstrijd uiteindelijk met een
score van 74 – 57.De wedstrijd kenmerkte zich voornamelijk door het slordige spel van JRC. Verdedigende washet slap en wist BC Kimbria gemakkelijke scores te maken. Aanvallend liet JRC de bal te weinig rond gaan, wat resulteerde in veel turnovers waaruit BC Kimbria vervolgens makkelijk kon
scoren. De Boxtelnaren lieten BC Kimbria eigenlijk in de wedstrijd komen, terwijl daartoe
eigenlijk geen reden was. Vanaf het begin was wel te zien dat de Boxtelnaren de wedstrijd niet
zouden afgeven, maar zij maakten het telkens wel spannend.

Gedurende de wedstrijd wist JRC Boxtel niet echt ver uit te lopen op haar tegenstander. JRC
kon een aantal keren uitlopen tot een verschil van ongeveer tien punten, maar groter konden
de Boxtelnaren het verschil niet maken. Door het slordige spel van JRC konden de mannen van
BC Kimbria het telkens weer spannend maken door het verschil terug te brengen naar vier en
zes punten.

Pas in het vierde kwart wist JRC eindelijk afstand te nemen van de mannen uit Maastricht. Dit
kon ook pas nadat BC Kimbria met vier spelers in het veld moest staan, omdat een tweetal
spelers van Kimbria het veld met vijf persoonlijke fouten moesten verlaten. Met nog ruim zes
minuten te gaan in het vierde kwart hadden de Boxtelnaren als het ware een power play voor
de rest van de wedstrijd. Hiervan wist JRC dan ook gebruik te maken en liep zij uit op KImbria.
Uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt door het arbitrale duo omdat ook de overige spelers
van Kimbria met vijf persoonlijke fouten het veld moesten verlaten. Nog slechts één speler
van Kimbria bleef uiteindelijk over. In dat geval bepalen de spelregels dat de wedstrijd
gestaakt dient te worden, omdat de bal niet meer kan worden ingenomen. Met nog één
minuut en dertig seconden op de wedstrijdklok werd de wedstrijd dus gestaakt. JRC Boxtel
won daardoor de wedstrijd met 74 – 57.