&

JRC Boxtel MU18 1 - BC Titans MU18 1

JRC Boxtel MU18-1 verdiende overwinning op BC Titans MU18-1

Vrijdagavond 18 november om 20.00 stond er in plaats van een training, een wedstrijd tegen BC Titans meisjes MU-18 op de planning voor de meiden van MU-18. De uitwedstrijd hadden we al gewonnen met 47-33. Helaas konden Maaike en Anouk niet meedelen aan de wedstrijd. Tijdens de teambespreking vertelden coaches Felix en Matske dat we niet te gemakkelijk de wedstrijd in moesten gaan, want we wilden deze wedstrijd niet weggeven. Na een sterke warming-up gelopen te hebben, kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd ging van start en al in de eerste minuut maakte Minka en Haitske een mooie score. We zetten een goede press neer in het eerste kwart. Ook verder in de verdediging hielden we goede druk. De Titans meisjes leden dan ook veel bal verlies en zo konden we veel punten scoren. Zo maakte Ilse en Roxane allebei een prachtige score. Van de tegenpartij kon ook nummer 44 twee keer scoren. Maar dat stopte JRC niet, zo kon het kwart afgesloten worden met een mooi schot van Cato. De eindstand van het eerste kwart was dan ook 19-4 voor JRC. Felix en Matske waren dan ook erg tevreden over het eerste kwart.

Het tweede kwart werd geopend door een prachtige center beweging van Myrte en zo maakte Myrte twee punten. Ook direct daarna maakte Daphne een prachtig score. We bleven druk zetten in de verdediging, maar toch konden de Titans vier punten scoren. Maar niet getreurd, Zhuliyana maakte daarna een prachtig score. De druk die we voerden, zorgden voor veel balonderscheppingen.
Hieruit konden Haitske, Daphne en Minka scoren. En dat zorgen voor een ruststand van 35-15 voor JRC.

We begonnen goed aan het derde kwart, we hielden nog steeds druk. Haitske scoort dan ook vrij snel al in de tweede minuut. Helaas mist Roxane twee vrije worpen, maar Ilse zorgt daarna voor vier punten. Dan zakt onze verdediging een beetje in, we kregen veel fast breaks tegen. De Titans weten dit goed te benutten en scoren ook veel. Ook werd door JRC veel fouten gemaakt en kwamen veel spelers van Titans op de vrije worp lijn te staan. De eindstand van het derde kwart is dan ook 46-32.

In het begin vierde kwart komt Zhuliyana op de vrije worp lijn te staan, maar benut deze schoten niet. Gelukkig maakt ze het snel daarna goed, door een score te maken. Ook Abel schiet vanaf de zijkant een mooi schot raak. Ilse scoort eind dit kwart ook nog en helaas moet Ilse er dan af met vijf fouten. De Titans komen weinig aan scoren toe en maken dit kwart vijf punten. De eindstand werd 59-37. Het was een leuke wedstrijd om te spelen, goed gefloten werd en om elke bal geknokt werd.