&

JRC Boxtel H1 -Tantalus H1

JRC Boxtel H1 pakt belangrijke overwinning

BOXTEL –zaterdag 28 januari stond in het teken van de JRC Boxtel Heren 1 tegen Tantalus Heren 1 uit Eindhoven. Voor Boxtel was dit de eerste wedstrijd van het seizoen dat zij kon beschikken over een complete selectie. Jaap van Loon lijkt weer definitief terug te zijn van zijn (langdurige) blessure en Jur van Bussel heeft zich ook weer aangesloten bij de selectie na een studie in het buitenland. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Tantalus op de derde plek van de ranglijst en JRC op zevende plaats. Voor JRC zou dit dus een belangrijke, maar moeilijke wedstrijd worden.

JRC ging flitsend van start in De Braken. Aan de hand van de gebroeders Van Loon kwam JRC goed uit de startblokken. Zo scoorde Teun van Loon zeven punten en wist Jaap van Loon direct naar zijn blessure weer zijn stempel te drukken en scoorde in het eerste kwart zeven punten. Daarnaast verdedigden de mannen uit Boxtel het eerste kwart uitstekend. Tantalus wist is het eerste kwart dan ook maar zeven punten. De tussenstand na het eerste kwart was 20 – 7 in het voordeel van JRC.

In het tweede kwart zakte JRC wat in. Aanvallend liet JRC het afweten. JRC wist de ring niet te vinden en daarbij kwam dat zij (onnodige) turnovers maakten. Daar maakte Tantalus dankbaar gebruik van. Tantalus wist de fouten van JRC goed uitbuiten en daardoor in te lopen. Dat was dan ook goed terug te zien in de ruststand. De stand bij rust was 29 – 22 in het voordeel JRC, een lage score waarbij het verschil nog maar zeven punten bedroeg.

Na de thee kwam Tantalus goed uit de startblokken, in tegenstelling tot JRC. Coach Oliviera had hiervoor tijdens de rust nog gewaarschuwd. Hij maande zijn mannen alert te zijn op het feit dat Tantalus weleens een tandje erbij zou kunnen gaan doen. En dat gebeurde ook. JRC wist dit niet goed te pareren. Daardoor wist Tantalus nog verder op JRC in te lopen en zelfs op voorsprong te komen. De tussenstand na het derde kwart was 38 – 39.

Het begin van het vierde kwart gingen de beide ploegen gelijk op. Beide ploegen wisten geen doorbraak te forceren. Tot ongeveer vijf minuten voor het einde. Wederom trokken de gebroeders Van Loon weer de kar. Jaap en Teun van Loon waarin in aanvallend opzicht enorm belangrijk voor JRC met belangrijke scores op doorslaggevende momenten. Daardoor heeft JRC de wedstrijd verder kunnen uitspelen en de winst binnen te slepen. De eindstand in De Braken was 64 – 52.

De overwinning van JRC op Tantalus is een belangrijke overwinning op een directe concurrent. Door de winst komt JRC op de vijfde plek op de ranglijst te staan. JRC komt nu direct in buurt van de top vier en kan zeker een gooi doen naar de top vier. Komende week staat de wedstrijd tegen EVBV Octopus op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd.