&

JRC Boxtel H1 - EVBV Octopus H1

JRC Boxtel heren 1 verliest derby van Vught.

Vrijdagavond 7 oktober stond voor JRC heren 1 een thuiswedstrijd tegen Octopus uit Vught op het programma. Een bekende tegenstander voor Boxtel waar al vele malen spannende wedstrijden tegen gespeeld zijn. Bij Octopus spelen de broers Snepscheut die beide meerdere jaren niet onverdienstelijk bij Boxtel hebben gespeeld. Vanwege het ‘strenge’ selectiebeleid van JRC zijn ze overgestapt naar de concurrent.
Coach Olieviera had voor de wedstrijd gehamerd op transitie, snelheid van Octopus, en een betere wedstrijd spelen dan afgelopen week tegen Eindhoven.

De scores kwamen redelijk langzaam op gang, beide ploegen hadden goede kansen maar wisten dit niet te benutten in scores. Na 5 minuten spelen is de stand pas 8-8. Onder leiding van Mitchel (12punten in eerste helft) en Floris (15punten in eerste helft) kan JRC een aantal goede punten scoren. Echter bij Octopus begint het schot ook goed te vallen onder aanvoering van Roel Bekkers (ook een Boxtel-verleden). Q1 wordt afgesloten met een kleine voorsprong voor de gasten met 17-20.
Het tweede kwart gaat gelijk op en onder toeziend oog van het vele Boxtelse publiek dat zich mondig laat horen, met name oude vedettes Coen vd Meijden en Lars van de Berg laten zich op dat moment horen. Helaas heeft de scheidsrechter enkele 'no-calls' deze kwart en raken de Boxtelse spelers steeds meer gefrustreerd, dit resulteert in een momentum voor Vught. Ruststand is 38-42.

Na de thee komt Jrc goed uit te startblokken en weet een goede balans van inside scores af te wisselen met outside schoten wat ervoor zorgt dat er eind van kwart 3 een voorsprong op het (kapotte) scorebord staat van 60-59. Vervolgens weten de bezoekers in kwart 4 meerdere drie-punters te scoren, met name Joost Oomen scoort veel en te gemakkelijk. Jrc kan hier op dit moment niet meer op reageren, kan de goede balans van 3e kwart niet meer vinden en verliest dit kwart en daarmee de wedstrijd met 71-84.

Na de wedstrijd ontvangen beide scheidsrechters een bloemetje voor de bewezen diensten en het feit dat het 'de week van de scheidsrechter' was.

Vanuit JRC gezien een leuke pot tegen veel 'oude' bekenden maar de komende wedstrijden zal het beter moeten. Over 2 weken te beginnen met de wedstrijd tegen Wyba waar nog iets recht gezet dient te worden na de verliespartij van vorig jaar.