&

WBB Giants U22 - JRC Boxtel MU20

JRC Meiden U20 verliest 2 punten in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom – Zondagochtend 11:30 uur vertrekken de meiden onder 20 naar West Brabant voor hun wedstrijd tegen WBB Giants U22, zonder de zieke Fieke van Loon en Lynn Bakker. De geblesseerde Maureen Vessies kan nog niet spelen, maar gaat wel mee.

Alle auto’s mooi op tijd aangekomen in Bergen op Zoom, echter 1 auto op de verkeerde locatie.. Na vermoedelijk een race in Bergen op Zoom komt de laatste auto, met de tenues, 20 minuten voor aanvang aanrijden bij Sporthal Tuinwijk en kunnen de dames zich klaarmaken voor de game. Coach Robin Hulskes had aan de uitslagen van de meiden van Giants al gezien dat er mogelijkheden zouden liggen voor de Boxtelse creme de la creme U20.

We starten met Stephanie Janssen, Jitske Bos, Aniek Vos bovenin en Amber Meijering en Nori van den Biggelaar onder de borden. In een strakke man2man verdediging willen wij de bal onder druk zetten en zo steals forceren. Dit lukt in het begin van de wedstrijd redelijk, maar we hebben moeite om de backdoor dicht te houden en staan zo veel makkelijk scores toe van de gastvrouwen. Eindstand van het eerste kwart is 22-11.

Tijd voor een ander plan. Wij gaan in een voor ons bekende zone staan, waardoor we de bucket beter konden afsluiten en verdedigende rebounds zeker stellen. Mede door de inbreng van Haitske van der Meijden en Beyza Korkmaz komt dit plan uit, zij pakken veel steals en onder leiding van Lynn Ralston pakken we, zowel verdedigende als aanvallende rebounds. Wij winnen dit kwart dan ook met 15-10.

Tijdens de rust blijft het plan ongewijzigd, maar zullen we aanvallend nog meer moeten brengen. We gaan gelijk goed van start door breaks van Aniek Vos, Jitske Bos en Stephanie Janssen, die gezamenlijk goed zijn voor 13 punten in dit kwart. Samen met een overtuigende drive van Beyza Korkmaz maken wij ook dit kwart 15 punten., dit is 3 punten meer dan de Bergen op Zoomse dames.

We beginnen het alles beslissende 4e kwart met een kleine achterstand van 3 punten. De scores gaan erg gelijk op, maar langzaam komt de Boxtelse glorie dichterbij. Een minuut voor tijd schiet Jitske Bos haar driepunter binnen die de Boxtelse meiden op voorsprong zet. Helaas weten de gastvrouwen nog een zwaar bevochten punt te scoren en verliezen wij, ondanks een aantal slimme fouten, de wedstrijd met 2 punten.

“Een wedstrijd die alles had en waar wellicht meer in had gezeten. Wel een compliment naar alle dames. Iedereen heeft een dikke voldoende gescoord en wij hebben als team goed vanuit een verdedigende organisatie gespeeld. Een verlies met veel potentie voor de komende wedstrijden” Aldus coach Steven Besuijen.

Aanstaande zaterdag spelen de meiden U20 thuis tegen ditzelfde WBB Giants om 12:00 uur in de Braken, Boxtel.

Scores: Jitske Bos 19 punten, Aniek Vos 17 punten, Stephanie Janssen 7 punten, Beyza Korkmaz 4 punten, Nori van den Biggelaar 3 punten en Haitske van der Meijden en Amber Meijering 2.