&

BBF Migliore DU22 1 - JRC Boxtel DU20

JRC Boxtel MU20 zet goede stap in de richting van het kampioenschap.

Zaterdagmiddag 27-februari stond de eerste wedstrijd tussen de twee titelkandidaten in de 2e klasse op het programma. De Boxtelse meiden hebben 3 weken uit gekeken naar deze wedstrijd en wisten dat ze goed moesten zijn om vandaag te winnen. We hadden immers in de eerste competitiehelft 2x verloren van de meiden uit Rijen.

Helaas konden wij niet beschikken over Nori van de Biggelaar en Aniek Vos ivm andere verplichtingen, maar konden we een beroep doen op de vaste bankspelers Minka Bos, Haitske van der Meijden, Amber Meijering en Zhuliyana Georgieva. Onze tegenstander leek ook niet helemaal compleet, maar de belangrijkste spelers van Migiliore U22 waren wel aanwezig.

Wij starten met Stephanie Janssen, Jitske Bos, Minka Bos, Amber Meijering en Fieke van Loon feller aan de wedstrijd dan de gastvrouwen en maken direct een 8-0 run, waarna de coach van Migiliore direct een timeout in moet vluchten om zijn team te reorganiseren. Dit bleek een slimme keus, want vanaf dat moment gaat het gelijk op. Mede door 2 driepunters van Jitske Bos behouden wij de 8 punten voorsprong en sluiten we het 2e kwart met een 17-11 voorsprong.

Het tweede kwart eindigt zoals we het eerste kwart zijn begonnen, het gaat gelijk op en de teams kunnen elkaar enkel foutief afstoppen, waardoor er aan beide kanten veel vrije worpen worden genomen. Aan de Boxtelse kant zijn dat er in de hele eerste helft 18, waarvan we er slechts 5 benutten. De meiden uit Rijen doen het iets beter met 7 benutte vrije worpen op 17 pogingen. In dit kwart neemt Stephanie Janssen het team op sleeptouw met 7 punten, maar weten ook Haitske van der Meijden en Fieke van Loon hun eerste punten binnen te gooien. Ruststand 23-31 in het voordeel van JRC.

Na rust duurt het niet lang voor de beide centers Amber Meijering en Fieke van Loon hun 3e fout hebben en we creatief moeten gaan spelen met onze centers. Lynn Bakker pakt de rol als center goed op en weet doormiddel van hard werken een aantal goede rebounds te pakken, maar weten we niet goed om te gaan met de nummer 9 van Migiliore die op dat moment 8 punten op rij binnen gooit en het verschil terug brengt naar 3 punten. Wij switchen naar onze vertrouwde zone verdediging en trekken de touwtjes in de passline iets meer aan wat ook weer leidt tot fastbreaks die worden benut door Jitske en Minka Bos. Door een sterke eindsprint dit kwart van Amber Meijering met 2 veldscores en de 3e driepunter van Jitske Bos pakken we toch weer een comfortabele voorsprong van 10 punten en is er nog 1 kwart te gaan met een tussenstand van 49-39.

We starten het 4e kwart in onze zone en met een sterke score van Zhuliyana Georgieva en 4 punten op rij van Maureen Vessies. Het is duidelijk dat wij dit kwart niets meer weg gaan geven en aan de hand van een sterk spelende Minka Bos blijft de Boxtelse ploeg lekker scoren. De meiden van Migiliore worden geconfronteerd met hun foutenlast en moesten zelf de wedstrijd nog eindigen met 4 speelsters. Het verschil was al gemaakt. Wij winnen ook dit kwart met 19-12 en winnen daarmee deze belangrijke wedstrijd met 51-68.

Na afloop coaches Robin Hulskes en Steven Besuijen: “Dit is een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap. We staan nu 17-0 voor tegen directe titelkandidaat Migiliore, maar er komen hierdoor nog 5 finales aan tegen de andere ploegen uit onze competitie. Er is werk aan de winkel! Hoe dan ook waren we vandaag niet alleen het beste team, maar speelde we ook als team en waren wij het team wat het hardste werkte. Dik verdiende overwinning!”