&

JRC Heren 1 BC - Kimbria Heren 1

Degelijke winst voor JRC Heren 1 op Kimbra

Boxtel – Na twee vrije weekenden, kwam BC Kimbria uit Maastricht zaterdag 7 november op bezoek bij JRC. Beide teams hadden tot dan toe twee wedstrijden gewonnen, maar de verwachting was dat Kimbria geen probleem mocht worden voor de Boxtelse ploeg.

BC Kimbria was slechts met zes spelers naar Boxtel gekomen. Ook JRC kende wat problemen in de bezetting, naast de blessures van Mitchell Hendriks en aap van Loon kon ook Ian Rooth deze wedstrijd niet spelen vanwege een blessure. Het team werd aangevuld met Jasper Verhoeven en Frank Schellekens, waardoor coach Miquel Oliviera kon beschikken over negen fitte spelers.
De eerste score van de wedstrijd was van Kimbria. Het team uit Maastricht beschikte over weinig lengte, waardoor JRC eenvoudig kon scoren via de lange aanvoerder Coen van der Meijden die het eerste kwart acht punten maakte. De gasten zochten fanatiek de ring op en bleven scoren. Remy van de Snepscheut zette hier namens JRC twee driepunters tegenover. Een veldscore van Teun van Loon en een vrije worp van Kai Elissen zorgden voor een stand van 17-18 na het eerste kwart.
Het tweede kwart startte JRC met meer tempo in het spel, wat resulteerde in scores van Floris de Jongh en Remy van de Snepscheut en een tussenstand van 25-18. Door het hogere tempo leidde ook tot meer balverlies bij Kimbria, waardoor ook de lange Van der Meijden vrij op de basket af kon voor een harde dunk om het moreel nog verder op te stuwen, maar in zijn bescheidenheid koos Van der Meijden voor een eenvoudige lay-up. Het goede tweede kwart werd door Freek Clercx afgesloten met een driepunter, wat de ruststand bracht op 39-32.

Na rust controleerde JRC de wedstrijd en bouwde de Boxtelse ploeg de voorsprong gestaag uit, door juiste keuzes te maken in de aanval. Van Loon en Van der Meijden zorgden voor de scores van dichtbij de basket en Van der Snepscheut schoot nog een driepunter raak. Toen ook Felix Stegeman zijn punten scoorde, kwam het eerste verschil van tien punten op het scorebord. Kimbria kon nog slechts uit vrije worpen en één driepunter scoren, waar JRC het verschil in lengte goed bleef benutten. Na vier punten op rij van de Jongh, was de stand aan het einde van het derde kwart 60-45.
Het vierde kwart werd voor beide partijen nog een formaliteit. JRC had de wedstrijd in handen en de zes spelers van Kimbria geloofden niet meer in een overwinning. Daarbij kwam dat het speelveld door het vochtige weer steeds gladder werd en beide teams het risico op blessures wilden beperken. Het laatste kwart ging dan ook gelijk op, waardoor het verschil niet hoog op zou lopen. JRC won de wedstrijd met 78-62.

Volgende week treft JRC in een uitwedstrijd B.V. Batouwe uit Bemmel, een team met veel ervaring op hoog niveau. De uitdaging die daar wacht op de heren uit Boxtel, is om als eerste team in de competitie te winnen van de ploeg uit Bemmel.