&

JRC Dames U20 1 - Quo Vadis VHG Dames U20 1

JRC Boxtel DS U20 wint 2 wedstrijden tegen Quo Vadis en is winterkampioen!

Het gebeurt niet vaak in het basketbal, maar dit weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma voor de MU20 van JRC Boxtel. Niet alleen 2 wedstrijden, maar ook nog tegen dezelfde tegenstander, namelijk Quo Vadis uit Gemert. Zaterdag om 10:00 uur thuis in Boxtel en zondag om 10:00 uur uit in Gemert. Leuk detail is dat als de meiden uit Boxtel beide wedstrijden winnen zij kampioen zijn in de poule en zich hiermee kwalificeert voor de kampioenspoule voor het 2e deel van de competitie.

Zaterdag 6-12-2014 JRC-Quo Vadis

Coaches Frank Schellekens en Steven Besuijen hebben de beschikking over 8 meiden aangevuld met Cato Laansma vanuit de MU16-1. Manell Hoenselaars, Stephanie Janssen, Sammie Leermakers en Aniek Trommelen zijn geblesseerd en Nori van den Biggelaars kon niet aanwezig zijn.
We beginnen in het eerste kwart erg overtuigend met driepunters van de zussen Jitske en Hanne Bos, gevolgd door mooie veldscores. Verdedigend geven we niet veel weg en het eerste gaatje is geslagen. 14-3 bij aanvang van het tweede kwart waar Maureen Vessies en Cato Laansma de scores openen met 2 mooie driepunters.  Mede door een strakke verdediging van Quo Vadis komen wij verder niet makkelijk aan scores en kunnen de dames uit Gemert ons enigszins bijhouden in dit kwar. Maar met een ruststand van 32-15 staan we comfortabel voor.
Het derde kwart is erg rommelig en maken beide teams runs in scores. Zo staan we halverwege het 3e kwart even 5 punten voor i.p.v. de comfortabele 17 bij rust.
Het laatste kwart starten we met 9 punten voorsprong, maar met een grote motivatie om nog even goed gas te geven en de tegenstanders het gevoel te geven dat er deze wedstrijd en morgen niets te halen is. Via een snelle transitie lopen we uit en weten 26 punten te maken t.o.v. van 6 punten van Quo Vadis. Hiermee hebben we de eindstand bepaald op 67-38.
3 dames in de dubbele cijfers: Hanne Bos 16, Aniek Vos 15 en Jitske Bos 11
Een goede game en de toon is gezet voor het tweede deel zondagochtend om 10:00 uur.

Zondag 7-12-2014 QuoVadis –JRC

Ditmaal zonder bankspelers en Lynn Bakker, maar met Nori van den Biggelaar en een fittere Lynn Ralston zijn we afgereisd naar Gemert om onze eerste plek veilig te stellen.
We beginnen erg goed aan de wedstrijd, met een 19-2 run weet Gemert even niet zo goed hoe ze Hanne Bos, Fieke van Loon en Jitske Bos moeten stoppen en vluchten een Time-out in. Hierna weten zij nog 3 keer te scoren en begint het aan Boxtelse kant een beetje te haperen. Dit houdt het hele 2e kwart stand en resulteert in een ruststand van 15-32 voor JRC.
Het derde kwart gaat gelijk op. Voornamelijk de nr. 11 van Quo Vadis maakt het ons vaak lastig door goede drives en snelle transitie. Echter weten wij aan het einde van dit kwart het net ook weer te vinden en maken we allebei 12 punten in dit kwart.
Het spelbeeld verandert niet en we modderen zo een beetje door tot de eindstand van 55-37 is behaald en de meiden van JRC niet meer in te halen zijn voor de eerste plaats in de poule!!!
Leuk om te vermelden is dat we aanvallend erg goed basketbal hebben gespeeld, met mooie breaks en goede setplays. Ook de rebound was in Gemert voor ons. Complimenten voor het team voor fantastisch samenspel en mijn inziens een terechte winterkampioen!