Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel dames U20- Almonte Dames U20 2
 

 

JRC Meiden onder 20 winnen wedstrijd door goede verdediging

De tweede seizoenshelft komen de basketbalsters tot 20 jaar van JRC Boxtel uit in de kampioenspoule. Dat ze hier sterkere tegenstanders zouden treffen dan voor de kerst, werd snel duidelijk in de eerste twee wedstrijden, die beide ruim werden verloren. De derde wedstrijd in de kampioenspoule werd afgelopen zaterdag gespeeld, thuis in De Braken tegen Almonte uit Eindhoven. De coach van Almonte, Erdinc Bostanci, speelt zelf in Heren 1 van de Boxtelse club en is dus een bekende van coaches Besuijen en Schellekens van JRC.

Besuijen en Schellekens hadden hun huiswerk gedaan en wisten zo dat Bostanci zijn meiden in een zone-verdediging zou laten spelen. JRC heeft hier vrijdag de nodige trainingsarbeid in gestoken en had nu wapens om de zone-verdediging te bestrijden. Toch heeft JRC de eerste minuten van de wedstrijd moeite om de verdediging te breken en weet pas na 4 minuten te scoren via haar aanvoerder, Jitske Bos, die in het eerste kwart 11 punten maakte. Door na elke score veel druk naar voren te zetten, weet ook Hanne Bos vijf punten achter elkaar te maken, waarmee JRC het eerste kwart afsluit met een 13-8 voorsprong.

De sleutel voor de winst lijkt deze wedstrijd te liggen in de verdediging. Waar Bostanci vasthoudt aan de zone-verdediging, variëren Besuijen en Schellekens tussen zone- en man-to-man-verdediging, zowel over het hele als over het halve veld. Maureen Vessies beseft dat een zone ruimte kan bieden aan schutters en ze schiet in de eerste minuut direct een driepunter binnen, waarmee JRC op een 16-8 voorsprong komt. Almonte plaatst dan onder aanvoering van Chantalle Akkerman een 0-10 run en pakt de leiding in de wedstrijd. Vanuit een goede verdediging met de centers Aniek Trommelen en Fieke van Loon als slot op de deur, knokt JRC zich weer voorbij Almonte en wint het de eerste helft met 23-20.
JRC komt stroef uit de rust en weet de eerste drie minuten niet te scoren. Almonte zet hier vier punten tegenover en pakt weer de leiding in de wedstrijd. Aan de kan van JRC staat spelverdeelster Hanne Bos dan op, ze scoort acht belangrijke punten waar Almonte zo snel geen antwoord op heeft. Als ook Fieke van Loon en Lynn Ralston nog bijdragen aan de scores, sluit JRC het derde kwart over met een 36-26 voorsprong.

Het vierde kwart houdt JRC veel druk op de spelverdeelster van Almonte en haar directe aanspeelpunten, dit leidt tot enkele balverliezen, waaruit JRC weet te scoren. Bij een 40-28 voorsprong weet JRC dat het lange aanvallen kan spelen om de tijd door te laten lopen. Manell Hoenselaar gaat sterk naar de ring, maar wordt foutief afgestopt. Beide vrije worpen worden gemist, maar Manell herpakt zich een minuut later met een mooie score. Bostanci ziet zich genoodzaakt te vluchten in een time-out, waarna hij zijn meiden het veld instuurt met de opdracht om over het hele veld te verdedigen. De Boxtelse meiden zijn hier op voorbereid en komen onder de druk uit, zodat de overwinning niet meer in gevaar komt. De eindstand van een spannende wedstrijd met twee goed verdedigende ploegen komt op 45-38.

Waar coach Bostanci na de wedstrijd aangeeft tactisch overklast te zijn door Besuijen en Schellekens, geven de JRC-coaches de credits voor de overwinning aan de speelsters: “de meiden hebben elkaar vrijdag recht in de ogen aangekeken en met elkaar afgesproken dat ze als team zullen knokken in het veld, dit hebben ze zelf waargemaakt vandaag.” Op 21 februari staat de volgende wedstrijd in Veghel tegen Attacus op het programma.

Scores JRC  
Hanne Bos   17
Jitske Bos   12
Fieke van Loon 6
Maureen Vessies    5
Lynn Ralston   3
Manell Hoenselaar 2
Lynn Bakker     0
Aniek Vos   0
Beyza Korkmaz   0
Aniek Trommelen   0
   
Scores Almonte  
C. Akkerman    17
A. van Deursen 8
D. Weiss   7
C. Weiss 4
D. ter Voert  2
M. Smolenaars  0
L. Ponte 0
S. van Kol 0

Auteur Stefan Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


07-02-2015
 
 
JRC Boxtel dames U20- Almonte Dames U20 2
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)