&

JRC Boxtel MU20 - BC Deurne Pioniers Dames U22

JRC meiden onder 20 verliest van snel Deurne

Zondag kwamen de meiden tot 20 jaar van JRC Boxtel voor de vierde keer dit seizoen de meiden van Deurne tegen. In de voorcompetitie leverde dit twee ruime overwinningen op, de laatste ontmoeting resulteerde onverwacht in een nederlaag. JRC speelde zonder Hanne Bos, die met het eerste dames team naar Maastricht was afgereisd.

Het begin van de wedstrijd was voor JRC, verdedigend hadden de Boxtelse meiden Deurne onder controle en aanvallend werden er goede kansen gecreƫerd. De kansen werden helaas niet vaak benut, waardoor JRC geen afstand weet te nemen van Deurne. Dan komt ook Deurne beter in de wedstrijd en gaat de stand gelijk op. Beide teams spelen verzorgd basketbal en laten zien in dit seizoen veel stappen te hebben gezet. Waar Deurne vooral scoort vanuit de fast break, zoekt JRC de scores vanuit de getrainde systemen. Met name Nori van den Biggelaar voert de getrainde acties goed uit en is als center nadrukkelijk aanwezig in de bucket. Deurne slaat het tweede kwart een klein gaatje en JRC gaat de rust in met een achterstand van acht punten.

In de rust benadrukken coaches Steven Besuijen en Frank Schellekens dat de Boxtelse meiden minstens gelijkwaardig zijn aan Deurne, maar dat het verschil voortkomt uit de omschakeling die bij Deurne beter verzorgd wordt. Dit wordt aanvankelijk goed opgepakt door de meiden van JRC en het verschil slinkt tot 4 punten en de wedstrijd lijkt weer helemaal open te liggen. Op dat moment verslapt JRC en versneld Deurne, wat resulteert in een 0-8 run binnen anderhalve minuut. Met een time-out probeert JRC het momentum van Deurne te onderbreken en zelf weer terug in het spel te komen. Aniek Trommelen heerst in de bucket, maar haar vele rebounds kunnen niet verhelpen dat Deurne verder uit blijft lopen. In het vierde kwart klinkt een luid applaus, na maanden van blessureleed maakt Stephanie Janssen haar rentree in het team. “Hoewel ze trainingsuren en wedstrijdritme tekort komt, liet ze wel weer zien over veel inzicht te beschikken”, zegt Besuijen. JRC weet nog te scoren uit driepunters van Jitske Bos en Fieke van Loon, maar heeft nog steeds moeite met de fast breaks van Deurne. De eindstand komt op 48-73 in het voordeel van Deurne.

“Het grote verschil in de uitslag is geen juiste afspiegeling van de verhoudingen”, vindt Schellekens, “onze meiden hebben goed teamspel laten zien, maar zijn in de tweede helft bij momenten overlopen in de transitie.”

Scores:
Jitske Bos 14 punten
Fieke van Loon 11 punten
Aniek Trommelen 9 punten
Nori vd Biggelaar 6 punten
Aniek Vos & Maureen Vessies 4 punten

Zondag om 13:00 speelt JRC MU20 haar laatste wedstrijd van het seizoen in sporthal de Braken tegen koploper Migliore.