Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Almonte DU20-2 - JRC Boxtel DU20
 

 

JRC Boxtel DU20 wint return tegen Almonte DU20

Zondag 1 maart stond voor de DU20 de return op het programma tegen concurrent Almonte Eindhoven.
Enkele weken geleden werd al duidelijk dat de ploeg van coach Erdinc Bostanci (Speler JRC Boxtel Heren 1) een gewaagde tegenstander was voor JRC DU20, toen 45-38 in het voordeel van JRC. Met deze waarschuwing op zak begonnen Hanne, Jitske, Maureen, Fieke en Aniek Trommelen aan de wedstrijd.

We begonnen erg matig, waar wij het tempo willen bepalen deed Almonte dit en wisten zij door veel te bewegen in de aanval makkelijk vrij te komen en af te ronden. Coach Bostanci had zich duidelijk goed voorbereid en de plooien van de heenwedstrijd glad gestreken. Na 5 minuten stond het 15-5 voor Almonte en nam coach Steven Besuijen een time-out. Hierin werden de afspraken herhaald en konden wij de bewegingen van Almonte rustig evalueren. Na de time-out maakte wij 8-0 run en stonden wij slechts 2 punten achter bij aanvang van het 2e kwart.
Het tweede kwart begon erg sterk met 2 scores van Aniek Vos en Hanne Bos en stonden de DU20 van JRC zelfs even voor. Daarna is het weer tijd voor Almonte en maken zij een 9-0 run en nemen zij weer iets afstand. Dit komen wij dit kwart niet meer te boven en gaan rusten met een tussenstand van 32-23 in het voordeel van Almonte.

Bij aanvang van het tweede kwart spreken we af dat we feller zullen moeten zijn in onze verdediging en niet mogen toestaan dat zij keer op keer door onze bucket heen komen en dan makkelijk van dichtbij kunnen scoren. Dit heeft als resultaat dat Almonte dit kwart niet verder komt dan 3 scores en daarmee slechts 6 punten scoort. JRC vecht hard en komt iets meer tot scoren en maakt via Maureen, Jitske en Hanne Bos 10 punten en kruipen zo dichterbij de meiden uit Eindhoven. Stand na dit kwart: 37-33
Het laatste kwart zullen wij naast onze strakke verdediging ook gretiger naar de basket moeten gaan en dominant aan bal moeten zijn. Met dit in het achterhoofd stappen de Boxtelse meiden het veld in en starten wij met een 9-4 run en staan wij voor. Almonte vlucht een logische time-out in en probeert door meer druk op de bal te zetten ons te dwingen tot gekke passes. Dit lukt niet, al lukt het JRC ook niet om de afstand te nemen van de Eindhovense meiden. Het blijft spannend en met 1 minuut te spelen staat het 48-45 beide teams komen nog te scoren en staat de stand 50-47 op het bord en heeft Almonte balbezit met nog 5 seconden op de klok.  Wij spreken af dat we de passline goed verdedigen en een hand in het schot houden zonder een fout te maken. Dit lukt, Almonte schiet van heel ver, mist ruim..gewonnen!

Note van de coach: Het was een goede wedstrijd waarin wij hebben laten zien dat wij in staat zijn terug te komen van een achterstand en veerkracht kunnen tonen. Als wij onze energie stoppen in onze verdediging wij kunnen winnen van grote teams.
Topscorers: Hanne Bos en Jistke Bos beide 15 punten, Aniek Vos 6 punten, Maureen Vessies, Lynn Ralston en Nori van de Biggelaar 4 punten, Fieke van Loon 2 punten

 

Auteur Stefan Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


01-03-2015
 
 
Almonte DU20 - JRC Boxtel DU20
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)