&

Parkstad Tracks H1 - JRC Boxtel H1

JRC komt met schrik vrij na subliem vierde kwart

JRC heren 1 speelde afgelopen zondag (5 oktober) de uitwedstrijd in Hoensbroek (Heerlen) tegen het tot dan toe ook ongeslagen Parkstad Tracks. De ploeg uit Heerlen heeft qua individuele kwaliteit ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen, daar er enkele sterkhouders zijn vertrokken. Het is dan altijd even afwachten wat de onbekende vervangers van de ploeg gaan brengen aldus coach Schellekens. De ploeg uit Boxtel is zelf nog zoekende naar de topvorm van vorig seizoen en het goede niveau wat in de voorbereiding met regelmaat werd bereikt.

De wedstrijd begint en het wordt al snel duidelijk dat de thuisploeg geen makkelijke prooi gaat worden voor de mannen uit Boxtel. JRC heeft moeite met het vinden van de basket. Het afstandsschot valt niet en bij het aanvallen van de basket loopt JRC zich keer op keer stuk op de verdediging van Tracks. Aan de andere kant scoort Tracks rustig zijn puntjes en loopt zodoende via een 7-2 voorsprong weg naar 17-6.Aanvallend loopt het dan niet, maar dan zal je een stap extra moeten zetten in de verdediging. We maken het de tegenstander juist dan te gemakkelijk om te scoren, omdat we ons frustreren over de aanval. aldus de coach van Boxtel. Kai Elissen en Remy van de Snepscheut zorgen dan met een kleine opleving in de laatste twee minuten van dit kwart (beide vier punten) voor een iets prettigere tussenstand, maar de ploeg uit Heerlen leidt dan gewoon verdiend met 19-14. Begin tweede kwart blijft het zeer moeizaam aan de kant van Boxtel. De ballen vallen absoluut niet en omdat Parkstad Tracks weigert een
definitieve voorsprong te nemen blijft de ploeg uit Boxtel nog wat bij (30-21) een paar minuten voor rust. De laatste minuten voor rust valt het gevoel bij Tracks wat weg en komen ze nog maar tot drie extra punten. Normaal zouden dit soort momenten bij de tegenstander hard worden afgestraft door de aanvallende machine van Boxtel, maar op zondag 5 oktober was dit niet het geval. Boxtel creeert kans na kans, maar loopt toch maar mondjesmaat in en mag gaan rusten met een achterstand van ‘slechts 5 punten (33-28).

Met het niveau van de eerste helft gaan we het gewoonweg niet redden in de tweede helft. Duidelijk is dat we deze wedstrijd enkel nog verdedigend kunnen doen kantelen en dan hopen dat een aanvallend momentum ons over Tracks heen gaat brengen. Inzet en extra werklust zijn dan vereist. En dat probeer ik mijn ploeg dan ook duidelijk te maken aldus Schellekens. In de eerste minuten na de rust krijgt Boxtel de kans om vanaf de vrije-worp-lijn gelijk te maken, maar mist. Tracks maakt hier dankbaar gebruik van en loopt met nog twee minuten te spelen in het derde kwart weg naar 43-34. Er volgt een time-out (vreemd genoeg van Tracks), waarin in harde bewoordingen aan Boxtel kant nogmaals getracht wordt de ploeg uit Boxtel terug in de wedstrijd te krijgen. Er worden opnieuw defensieve afspraken gemaakt en Boxtel gaat met meer pressie spelen. Waar tot op dat moment echt helemaal niemand meer rekening mee leek te houden gebeurde toch. Vijf krijgers van Boxtel starten een wederopstanding. Onder leiding van Erdinc
Bostanci wordt de verdediging full court aangetrokken. Daarachter wordt slim in de lijn verdedigend door mannen als Remy van de Snepscheut en Robert Smits en zo worden enkele steals omgezet in makkelijke scores. De tot op dat moment gevaarlijkste man van Tracks (Pluijmen) wordt dan ook nog eens kort op de huid gezeten door Elissen van JRC en dat zorgt voor een aanvallende blokkade bij Tracks. Het geloof is er dan ineens weer volledig en JRC blaast met een treinvaart over het volledig verstijfde Tracks heen via scores van Remy van de Snepscheut (19 in de laatste 12 minuten) en Erdinc Bostanci (10 pnts). Met nog 4 minuten te gaan staat JRC ineens 20 (!!!) punten voor (47-67). Game over in de laatste minuten en met nog wat scores over en weer eindigt de wedstrijd op 57-73 in het voordeel van JRC. Captain Coen van der Meijden was blij met het resultaat, maar wist dat ook dat het een stuk beter zal moeten. Met een knipoog vertelde hij;Dat is op dit moment de kracht van JRC. Drie kwarten slecht spelen en dan
toch winnen.. Volgende week moeten we dit laatste kwart als startpunt meenemen. Topscoorders aan de kant van Boxtel: Remy vd Snepscheut 23 pnts, Jaap van Loon 11 pnts, Erdinc Bostance 10 pnts.