Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel Heren 1-Tantalus Heren 1
 

 

JRC Boxtel H1 verliest cruciale topper tegen Tantalus

JRC moest het afgelopen zaterdagmiddag 7 maart thuis opnemen tegen de huidige nummer 1 Tantalus. De heren uit Boxtel moesten winnen om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap. Mocht er verloren worden dan kon Tantalus het kampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. In Eindhoven was JRC in de eerste wedstrijd na verlenging te sterk voor Tantalus. “Maar het is geen garantie dat dat dan weer gebeurt.

Deze tegenstander heeft erg veel kwaliteit en speelt met veel pressie op de guards en wings. Precies de spots waar wij enkel spelers missen. Voor ons was het dus zaak om te kijken of we ons fysieke overwicht goed tot uiting zouden kunnen brengen” aldus Boxtel coach Joris Schellekens. JRC komt, onder het toeziend oog en een goede ambiance van het vele publiek, sterk uit de startblokken met een verre driepunter van Jay van de Snepscheut. De mannen uit Boxtel ogen gedreven en uiterste scherp. Omdat Tantalus na deze eerste score de verdediging op de schutters van Boxtel op volle kracht aantrekt kiest JRC ervoor om veel inside te gaan en het fysieke voordeel uit te buiten. Coen van der Meijden wordt een aantal keer goed gevonden door Robbin Snoeren en JRC loopt naar een 13-4 voorsprong. Een ietwat geschrokken Tantalus herpakt zich dan en breekt het momentum van Boxtel aan de hand van hun captain Van de Moosdijk. Hij scoort 6 punten in het vervolg van kwart 1, maar blinkt vooral uit in verdedigend opzicht. JRC heeft dan meer moeite om haar inside mensen te vinden en Tantalus komt weer dichterbij (15-12).

Scores van Robert Smits en Kai Elissen zorgen dan toch voor een goed slot in kwart 1 en JRC sluit deze af met een 20-14 voorsprong. Kwart 2 begint dan moeizaam voor beide ploegen. Er wordt hard gewerkt, maar beide ploegen krijgen aanvallend niet veel voor elkaar. Als gevolg wordt er bijna 4 minuten niet gescoord. Tantalus pakt dan de draad weer op. Via scores Gommers, Fitie, Agusto en Baker pakken de mannen uit Eindhoven een 10-0 run en 20-24 voorsprong. JRC (dat 5 minuten het netje niet weet te vinden) brengt dan weer meer fysieke power in de ploeg met Smits en van der Meijden. Dit zorgt ervoor dat JRC zich enigszins herpakt, maar toch lijdzaam moet toezien dat Tantalus het goede gevoel vasthoudt en de voorsprong verder uitbreidt naar 25-32. In de laatste minuten voor rust zet JRC weer aan en kan het via Erdinc Bostanci en wederom Van der Meijden de stand nagenoeg gelijk trekken (33-34). In de tweede helft start Boxtel weer sterk. Verdedigend stond het blok Snoeren, Bostanci en Smits erg goed, en Tantalus had moeite om de basket te vinden. Via twee verre schoten van de kleine Bostanci en vooral weer de inside scores van Van der Meijden pakte Boxtel een voorsprong van 48-43. Vanaf dat moment gaat Tantalus meer de basket opzoeken middels penetraties waar Boxtel een aantal maal foutief op anticipeert. Via vrije worpen kunnen de mannen in Eindhoven dan in het spoor van JRC blijven, dat het derde kwart met een 52-47 voorsprong afsluit. “Op dat moment waren wij echt de bovenliggende partij. We wisten dat we dit vast moesten houden” aldus Schellekens. Begin vierde kwart zet Tantalus echter een extra stapje bij. De druk wordt opgehoogd en de mannen uit Boxtel hebben daar zichtbaar moeite mee. JRC komt moeilijker tot scoren en bij Tantalus gooit een van hun belangrijkste spelers, Kai Tholen, dan ook nog eens zijn eerste punten binnen. “Dat leek voor hem wel een opluchting en hij was vanaf dat moment voor ons bijna niet meer te stoppen” baalde Schellekens.

Tholen gooide al zijn 16 punten van de wedstrijd binnen in kwart 4. Via 54-54 stond het vijf minuten voor het einde weer gelijk op 59-59. Het momentum ligt echter bij Tantalus en de mannen uit Eindhoven ruiken bloed. Ook de time out van JRC krijgt het tij niet meer gekeerd. Als dan ook Snoeren, bij een 62-68 achterstand, uitvalt met vijf fouten lijkt het Boxtels verzet gebroken. JRC zoekt dan natuurlijk voor de snelle scores, maar de bal wil niet meer vallen. In de laatste anderhalve minuut loopt Tantalus zodoende nog geflatteerd naar een 63-76 winst, en mogen zij zich binnen afzienbare tijd de officiĆ«le kampioen gaan noemen. De telleurstelling was duidelijk zichtbaar bij JRC dat hoogstwaarschijnlijk op plek twee gaat eindigen. “Ik baal enorm. Ik vind dat we, overall gezien, in de eerste 35 minuten zeker niet de onderliggende partij waren. Ik heb veel strijd gezien en we hebben onze sterkere punten ten opzichte van Tantalus goed uitgebuit. Ik vind dat we met een opgeheven hoofd van het veld mogen lopen. Tantalus heeft het gewoon goed gespeeld, zij pakken op het einde twee belangrijke runs die ons braken. Ik kan nu niets anders zeggen dan onze tegenstanders te feliciteren en ze succes te wensen in hun strijd om promotie naar de eerste divisie” aldus Schellekens. Topscoorders aan de kant van JRC: Coen van der Meijden 24 pnts, Erdinc Bostanci 12 pnts. JRC vs. Tantalus 63-76 (33-34)

Auteur Joris Schellekens
Meer JRC Boxtel basketbal nieuws >>>>


07-03-2015
 
 
JRC Boxtel Heren 1-Tantalus Heren 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)