&

JRC Boxtel H1 - Den Dungk H1

JRC onderuit in topper tegen Den Dungk JRC vs. Den Dungk

JRC moest het afgelopen zondag 2 november thuis opnemen tegen mede-titelkandidaat Den Dungk. Boxtel was tot afgelopen zondag 2 november ongeslagen, waar den Dungk thuis eerder onderuit ging tegen de derde topploeg uit de competitie, Tantalus uit Eindhoven. JRC was dus in de gelegenheid om een fikse tik aan de concurrentie uit te kunnen delen. JRC was echter gewaarschuwd volgens coach Schellekens; “Den Dungk was vorig seizoen al een zeer sterke ploeg, maar ze hebben enkele nieuwe spelers aangetrokken die ze nog een tikkie meer diepte in de selectie geven”.

JRC opent aardig en staat na dik twee minuten op 7-2 via scores van Robert Smits en Jay van de Snepscheut. Den Dungk schakelt dan een tandje bij en JRC mist in de opvolgende minuten meerdere opgelegde kansen om de voorsprong te verdedigen. Doordat Den Dungk dan scherper en gretiger is loopt het via Weekers en Van der Heiden eenvoudig weg bij JRC (9-22). JRC reageert met een time-out om orde op zaken te stellen, maar vooral om het momentum van de tegenstander te breken. JRC lijkt zich dan iets te herpakken en trekt de verdediging wat aan. In de laatste drie minuten van kwart een kruipt de thuisploeg dan weer dichterbij Den Dungk (17-25). Het tweede kwart zal er bij JRC uit een ander vaatje getapt dienen te worden. In kwart twee herpakt JRC zich dan ook aan de hand van hardwerkende spelers als Kai Elissen, Remy van de Snepscheut en Erdinc Bostanci, met daarachter ook een belangrijke aansturende captain Coen van der Meijden. JRC lijkt Den Dungk eindelijk onder controle te hebben en pakt ook aanvallend het initiatief. Via 23-31 springt JRC ineens naast de ploeg uit Den Dungen (31-31). Den Dungk raakt gefrustreerd en pakt in de laatste twee minuten onder andere twee technische fouten. JRC kan mede daardoor voorbij de tegenstander komen en met een 42-39 voorsprong gaan rusten. “Een goede rush van de ploeg, maar eigenlijk had de eerste helft een paar minuten langer moeten duren. Ik denk dat we ze dan hadden kunnen breken” aldus Schellekens.

JRC gaat met een goed gevoel rusten, maar weet dat er geen ruimte is voor verslapping. Den Dungk heeft nu de rust kunnen gebruiken om orde op zaken te stellen en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. En dat blijkt ook gelukt gezien de start van de tweede helft. JRC aan de andere kant lijkt het totaal kwijt te zijn. Den Dungk krijgt aanvallend alle ruimte, omdat JRC lijkt te weigeren om te verdedigen. Van der Heiden (Den Dungk) penetreert veelvuldig gemakkelijk door de JRC verdediging heen en scoort een aantal belangrijke ballen. Ook Akerboom wist zijn ballen weer binnen te gooien en JRC kan zichzelf deze slapte verwijten. Daarnaast komt Boxtel aanvallend nauwelijks nog aan bod doordat er te solistisch gezocht wordt naar een antwoord. Via een 2-13 run staat Boxtel dan ook ineens weer 8 punten achter (44-52). Via enkele wissels wordt getracht het tij te keren. Dit lukt niet direct, maar JRC kan wel consolideren in de laatste vijf minuten van het derde kwart en sluit daardoor af met een 50-60 achterstand. Kwart vier heeft al meerdere keren dit seizoen een nederlaag kunnen voorkomen voor de mannen uit Boxtel. Ook nu weer begint JRC sterk aan het vierde deel. Via de knokkende Snoeren, Bostanci en Elissen wordt de verdediging weer gesloten. Scores van vooral Remy van de Snepscheut en Coen van der Meijden sluiten op dat moment het gat (64-64 na 37 minuten spelen).

Den Dungk moet dan een time out in vluchten. Met een nieuwe verdedigende variant probeert het dan JRC te ontregelen, en dat lukt. JRC anticipeert met twee wissels, maar er klopt dan een anderhalve minuut ineens weer helemaal niets van. Den Dungk profiteert van enkele slechte opties en keuzes van JRC en slaat een beslissend gat (65-74). JRC is gebroken, en weet dat dit met nog anderhalve minuut te gaan een moeilijk verhaal gaat worden. JRC probeert Den Dungk nog met vlugge fouten te bedwingen, maar het mocht niet meer baten. JRC moet na een jaar zonder verlies zijn meerdere erkennen. JRC verliest met 70-82. “We beginnen dit seizoen veel te vaak slap in het eerste deel van de wedstrijd. We zijn minder stabiel dan vorig jaar. We geven verdedigend te veel ruimte en denken aanvallend te solistisch, waardoor het als team statisch wordt en makkelijker te verdedigen voor de tegenstander. We zullen ons als team moeten herpakken volgende week tegen Tantalus. Als we daar winnen staat iedereen weer gelijk qua puntverlies. Dat moet de motivatie zijn!” Aldus coach Schellekens. Topscoorder aan de kant van JRC: Kai Elissen 14 pnts, Remy van de Snepscheut 14 pnts, Coen van der Meijden 12 pnts, Erdinc Bostanci 10 pnts uitslag 70-82 (42-39)