&

JRC Heren 1 Bladel Heren 1

JRC Boxtel Heren te sterk voor Bladel

JRC heren 1 speelde afgelopen vrijdagavond (12 december) thuis tegen Bladel. De heren uit Boxtel waren gebrand om het spel van vorige week in Maastricht door te trekken. Bladel is een niet te onderschatte en solide ploeg. Ze hebben niet veel lengte, maar compenseren dat door snelheid, werklust, maar met name door goed als team te blijven opereren. Onachtzaamheid tegen een ploeg als Bladel kunnen we ons niet veroorloven.Aldus coach Joris Schellekens. Boxtel trad aan zonder de afwezige Snoeren en de zieke Elissen, maar met het sterke en veelzijdige talent Ian Rooth.

Boxtel startte met veel lengte, en dat bleek een goede keuze. Boxtel domineerde onder de borden, en via scores en rebounds van zowel Robert Smits als Coen van der Meijden oogde Boxtel in het eerste kwart onaantastbaar. Scores van Guldenaar en Raes van Bladel zorgde ervoor dat de ploeg uit Bladel de eerste minuten kon aanhaken (6-6). Boxtel sloot daarna onder leiding van een goed spelende Robert Smits de verdediging en verhoogde het bal-tempo verder. Dit resulteerde ook vanaf de buitenkant, via de gebroeders Van de Snepscheut (Jay & Remy) en Jaap van Loon, in meerdere scores. Bladel had op dat moment vooral moeite met het fysieke overwicht van JRC dat vlak voor het einde van kwart 1 een gat van 10 punten op het scorebord had (24-14) staan. Een balverlies van JRC en een driepunter in de laatste secondes van Van Zon (Bladel) maakte de tussenstand aan het einde van het eerste kwart (24-17) echter iets dragelijker voor de gasten.  In het tweede kwart speelde de bezoekers de schroom iets meer van zich af. Wij
speelde zelf niet veel minder dan kwart 1, het was de verdienste van Bladel dat ze weer in de game kwamen volgens Schellekens. Boxtel tekende ook dit kwart weer voor 24 punten, maar het was Bladel dat de betere ploeg was. Doelgerichtheid en werklust zorgden voor een Bladels momentum, dat aan de hand van goed spelende Thomas Guldenaar zelfs een voorsprong weet te pakken na ongeveer 17 minuten spelen (37-38 en 40-43). Jay van de Snepscheut was onder de indruk van Guldenaar : Hij speelde erg goed de eerste helft, hij zorgde ervoor dat we eigenlijk geen afstand konden nemen in de eerste helft. Gelukkig domineerde we fysiek onder de borden wel, waar ik Robert (Smits) vooral sterk vond spelen.In de laatste minuten kan Boxtel dan via scores van Smits, Van der Meijden en Jaap van Loon weer de voorsprong pakken en gaan rusten met 48-46 op het scorebord.

De ploeg uit Boxtel weet dan dat er de tweede helft een ‘tandjebij moet om het gretige Bladel te bedwingen. JRC opent de tweede helft sterk. Inside hebben de lange mannen wederom de controle te pakken en met name Jay van de Snepscheut scoort veelvuldig (9 punten dit kwart). Via 59-50 lopen de mannen uit Boxtel weg naar een 64-51. Een time-out van de Bladels coach Hertogs moet dan het momentum van JRC stoppen. Dat lukt kortstondig, want via onder andere 8 punten van Van de Brink komt Bladel terug tot 66-61. Een score van Robert Smits en driepunters van de broers Jaap en Teun van Loon pareren dit, waardoor Boxtel toch weer met 10 punten verschil het vierde kwart in kan (74-64). Dit was een pijnlijke klap in het gezicht van Bladel, dat vanaf dat moment de kluts iets kwijt is. Boxtel trekt de verdediging aan, waardoor Bladel een paar keer balverlies leidt. JRC oogt dat moment nog altijd scherp in de aanval en via onder andere 5 driepunters (gebroeders Van Loon en Jay van de Snepscheut) trekt het de win naar
zich toe.In de tweede helft speelde we weer met veel inside druk, waardoor we via inside-outside game te spelen veel ruimte hadden om te schieten. En dat lukte goed, waardoor we de wedstrijd op slot gooiden aldus Jay van de Snepscheut. Boxtel eindigde uiteindelijk met een 99-78 winst. Topscoorders: Jaap van Loon 24 pnts, Jay van de Snepscheut 18 pnts, Teun van Loon 15 pnts, Robert Smits 14 pnts, Remy van de Snepscheut 12 pnts.