Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Bumpers H1 - JRC Boxtel H1
 

 

JRC Heren pakken zwaarbevochten zege in Sittard

JRC heren 1 speelde afgelopen zaterdagmiddag (17 januari) de uitwedstrijd in Sittard tegen BC Bumpers. De thuiswedstrijd werd in Boxtel met 13 punten verschil gewonnen door de mannen JRC, voornamelijk door een sterk openingskwart. “Alle ploegen hebben het tot dusver zwaar gehad in Sittard. Je speelt op een groot veld, harde baskets, een houten vloer en tegen een ploeg die fysiek speelt. Een mix om op voorhand niet al te licht op te pakken.” Aldus JRC coach Joris Schellekens. Het devies was simpel: “Basketbal-technisch zijn we beter en stabieler, kunnen we met dezelfde inzet, hardheid en agressie spelen, dan is de kans groot dat je wint. In de afgelopen weken hebben we aangetoond dat we dat kunnen.” Boxtel had afgelopen week wel slecht nieuws verkregen, want het zal de aankomende weken zonder Jaap van Loon moeten spelen. Hij is voorlopig uitgeschakeld met een knieblessure.

Boxtel begint gecontroleerd aan de wedstrijd, verdedigend staat het sterk. Erdinc Bostanci prikkelt wat vooruit in de opbouw, met daarachter een sterk blok geleid door Robbin Snoeren en Robert Smits. Aanvallend heeft Boxtel het zwaar tegen de compacte (en fysieke) verdediging van Bumpers. Een paar kleine tactische aanpassingen zorgen er dan voor dat er meer ruimte ontstaat in de aanval, waardoor JRC de basket begint te vinden. Via 6-9 kan Boxtel het kwart dan afsluiten met een buzzer beater van Teun van Loon die voor 15-17 voorsprong zorgt. Langzaam begint BC Bumpers zich echter in de wedstrijd te knokken. Boxtel start iets minder scherp en het staat aanvallend niet meer goed gepositioneerd in kwart twee, waardoor BC Bumpers de touwtjes in handen krijgt. Boxtel laat zich afbluffen en ziet de mannen uit Sittard aan de hand van Kroezen en Holland via 21-19 weglopen naar een 31-27 ruststand.

In de rust worden de zaken die de wedstrijd moeten doen kantelen belicht. “Strijd en passie, maar voornamelijk controle en vertrouwen houden is belangrijk tegen deze ploeg.” De tweede helft begint dan zoals Schellekens had gehoopt. Via slim aanvallend spel van de ervaren mannen Snoeren en Smits, pakt Boxtel vlug 10 punten en een 33-37 voorsprong. Bumpers loopt zich aan de andere kant vast op de verdediging van Boxtel en een sterk momentum kan worden gepakt. Acht punten op rij van Remy van de Snepscheut en 6 punten op rij van Erdinc Bostanci zorgen dan voor een grote voorsprong (35-51) na 8 minuten in de tweede helft. Twee scores van BC Bumpers en een score met bonus van Snoeren later sluit het derde kwart met een 38-55 voorsprong voor JRC. “Een lekker, maar broodnodig momentum.” Alsdus de JRC coach. In kwart vier pakt BC Bumpers echter snel het initiatief terug. Boxtel dacht de buit binnen te hebben, maar het is BC Bumpers dat onder leiding van Kuruma en Ferreira het initiatief terugpakt. De mannen
van Sittard komen via 46-53 terug tot 50-55. Op dat moment staan de lange mannen Smits en Van der Meijden op bij Boxtel en gooien 6 belangrijke punten binnen, waardoor JRC weer lucht heeft (61-50). Met nog anderhalve minuut te gaan is de wedstrijd gespeeld en Boxtel sluit de wedstrijd af met een 55-64 winst. “Geen mooie, maar wel hard bevochten zege. Dit zijn mentaal toch de zwaardere uitwedstrijden van het seizoen. Je weet dat het fysiek wordt, maar de buitenwacht verwacht niks minder dan de winst. Hier tellen dus enkel de twee punten.” Sluit Schellekens af. Topscoorders JRC: Remy van de Snepscheut 15 pnts, Robbin Snoeren 11 pnts, Coen van der Meijden 11 pnts.
BC Bumpers vs. JRC 55-64 (31-27)

Auteur Joris Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


18-01-2015
 
 
BC Bumpers H1 - JRC Boxtel H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)