Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Almonte H1 - JRC Boxtel H1
 

 

JRC op bezoek bij laagvlieger Almonte uit Eindhoven

Na het verlies van vorige week thuis tegen de nummer 1 Tantalus, mogen de heren uit Boxtel dit keer op bezoek bij Almonte uit Eindhoven. Eerder dit seizoen is de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren gestaakt nadat een speler van Almonte ernstig geblesseerd raakte en per ambulance weg moest. Op het moment van staken leidde de Boxtelaren met ruim verschil, het zou dus geen probleem moeten zijn om de punten mee naar Boxtel te nemen. JRC was zonder coach Joris Schellekens afgereisd naar Eindhoeven. De ervaren spelers Robbin Snoeren en Robert Smits namen de honneurs waar.

JRC start de wedstrijd direct met een eenvoudige score. Aan de andere kant weten ook de jonge spelers van Almonte makkelijk de basket te vinden. JRC mist enkele makkelijk ballen en is in de verdediging vaak een stapje te laat. Tijdens een time-out benadrukken Snoeren en Smits de rebound. We willen de thuisploeg geen 2e kans geven en daarom is het enorm van belang om ieder zijn man goed van de basket weg te houden om zo de afvallende ballen makkelijk op te pakken aldus Smits. Dit lukt aardig, maar door enkele onnodige balverliezen komt de thuisploeg toch langszij en sluiten JRC de 1e periode af met een stand 17-17.
Het is voornamelijk Teun van Loon die JRC op sleeptouw neemt in de 1e en ook de 2e periode met enkele belangrijke punten. JRC Weet aanvallend nog niet echt een vuist te maken en is in de verdediging gewoon te slap. Je gaat er stiekem van te voren vanuit dat dit een makkelijke wedstrijd gaat worden zonder de nodige inspanning te leveren. Dit sluipt er in en is tijdens een wedstrijd moeilijk om te draaien aldus captain Coen van der Meijden. De ruststand is op dat moment 31-32 in het voordeel van de Boxtelaren.

Tijdens de rust spreken we af om een tandje bij te schakelen, we willen zo snel mogelijk afstand nemen zodat de thuisploeg geen geloof krijgt in een stunt†aldus Smits. We vallen vanaf dan ook wel hard de basket aan en weten het lengteoverwicht uit te buiten. Almonte sprokkelt de puntje echter ook bij elkaar, mede door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechters in het nadeel van JRC. Toch weet JRC langzaam uit te lopen en zetten ze een stand op het scorebord van 40-50. Deze marge weten we de laatste 10 minuten eenvoudig uit te bouwen en komen niet meer in gevaar. Vervolgde Smits. Remy van Snepscheut is na een operatie gelukkig weer van de partij en weet samen met Erdinc Bostanci nog enkele fraaie scores te maken. Eindstand 50-73. Topscores JRC: Teun van Loon 17 punten, Remy Snepscheut 12 punten.

Auteur Robert Smits
Meer basketbal nieuws >>>>


15-03-2015
 
 
Almonte H1 - JRC Boxtel H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)