Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Fietsen door het Groene Woud.
 

 

Fietsen door het Groene Woud.

De Natuurgroep Gestel nodigt u op zaterdag 22 april uit voor een aantrekkelijke fietstocht door een gedeelte van Nationaal Landschap het Groene Woud. Met steun van de provincie Noord-Brabant wordt een groot deel van zijn ambities gerealiseerd.

Gestart wordt vanaf de Huif in Sint Michielsgestel. Langs Venrode en Heult gaat het naar Boxtel. We bezoeken het prachtige aan de Dommel gelegen stadslandgoed Stapelen met kasteel en aangrenzend de Dommelbimd. Liempde is het volgende doel.

We fietsen langs de reanimatie van verloren erfgoed zoals een nieuw bakhuis en waterput en laten ons rondleiden in het bezoekerscentrum in ontwikkeling "D'n Liempdsen Herd".
De terugweg gaat via Kasteren en de Gemondsedijk om een kijkje te nemen bij de Beekse waterloop. Daar is een geschikte biotoop gemaakt voor de Waterspitsmuis, onze ambassadeursoort. Op 22 maart jl., de nationale boomplantdag, heeft de schooljeugd ter plaatse voor het aanbrengen van de nieuwe beplanting gezorgd. We vertrekken om 0.900 uur per fiets vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel. Rond 12.30 uur zijn we terug in Sint Michielsgestel.

Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom. De fietstocht staat onder de vertrouwde leiding van onze vaste gids Peter Janssen. (tel.073.6145057)

Auteur Michel van de Langenberg


16-04-2017
 
 
Fietsen door het Groene Woud.
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)