Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Lezing Dierensporen
 

 

Lezing Dierensporen Natuurgroep Gestel

De Natuurgroep Gestel organiseert op dinsdag 6 september a.s. een lezing over dierensporen. Tijdens deze lezing, gegeven door mevrouw Annemarie van Diepenbeek, wordt aan de hand van een PowerPoint presentatie nader ingegaan op dierensporen.

Op andere momenten dan dat je er als wandelaar bent, speelt zich heel wat af in bos en veld. Zelfs in de eigen achtertuin en in het stadspark vinden onder de nachte­lijke sterrenhemel miniatuurdrama’s, stoei­partijen en feestmaaltijden plaats, waaraan wij mensen part noch deel hebben. Immers, wilde dieren zijn schuw en ze houden zich verborgen voor de mens. Toch kan de oplettende wandelaar de aanwezigheid van veel dieren zien als hij de sporen maar weet te herkennen. Diersporen vertellen welk dier hier was, wat het deed, wat het gegeten heeft, hoe het woont en leeft. Een vossenuitwerpsel na het eten van fruit. In de zomer en herfst bestaat het vossenmenu vaak grotendeels uit plantaardige kost.
Diersporen geven een extra dimensie aan het buiten zijn; zij zijn de stille getuigen van die andere, zonder kompas en routebeschrijving vaak ’s nachts op pad zijnde wandelaars.
Na deze presentatie herken je de die tekenen beter en dat maakt elke natuurwandeling leuker en spannender.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl

Auteur Michel van de Langenberg


06-09-2016
 
 

Lezing Dierensporen

 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)