Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Ommetje Engelenstede

Op zaterdag 12 september organiseert Natuurgroep Gestel een ommetje door Engelenstede. Onze gids vandaag is de “Engelenstede” kenner Theo Danen. De naam "Engelenstede" dankt het gebied aan een hoeve die omstreeks 1760 in dit gebied stond. De eigenaar heette Van Engelen en liet het beeld van een engel in de boerderij inmetselen. Oorspronkelijk een moerassig heidegebied met vennen, werd het omstreeks het begin van de 20e eeuw ontgonnen, en de Grote Wetering werd gegraven om het gebied af te wateren. Aanvankelijk werd grove den aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren.

Het bos werd tijdens de Tweede Wereldoorlog goeddeels gerooid door de Duitsers, en later door de Engelse troepen die hier verbleven. Na de oorlog vond heraanplant plaats, waarbij onder meer ook Amerikaanse eik werd gepoot. Het huidige recreatiegebied is ontstaan vanaf 1980, toen nieuw gemengd bos werd aangeplant, recreatieweiden werden aangelegd, en wandel-, fiets- en ruiterpaden door het gebied ontstonden. We vertrekken om 09.00 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, we gaan carpoolen. Rond 12.30 uur zijn we weer terug in Sint-Michielsgestel. Voor degenen die rechtstreeks komen: de wandeling start rond 9.30 uur bij theehuis Het Aardrijk, Koesteeg 39 Berlicum. Deelname is gratis behoudens een bijdrage in de reiskosten. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl.



12-09-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)