Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Ommetje "Den Hogert" te Gemonde

Op zaterdag 1 augustus organiseert Natuurgroep Gestel een ommetje door "Den Hogert".
De afgelopen jaren zijn in de verschillende kernen van Sint-Michielsgestel de nodige korte wandelingen uitgezet. De ommetjes zijn vaak een aanvulling op het al bestaande knooppuntennetwerk en laten zien hoe mooi ons buitengebied is.

Voor vandaag staat een ommetje op het programma. Gekozen is voor "Den Hogert" een buurtschap in het kerkdorp Gemonde. Het dorp kent een rijke geschiedenis. Deels gelegen in het dal van de Dommel en in het stroomgebied van de Beekse waterloop.
Romeinen woonden hier al in een hooggelegen nederzetting. In het oude kerkdorp stonden vroeger acht kerken, waarvan vier op de Hogert. Op de begraafplaats "Den Hogert" zijn bij opgravingen restanten van de kerkjes gevonden. We maken een mooie rondwandeling met ook veel aandacht voor de prachtige flora langs de wegen.

Voor de begeleiding zorgt een van onze vaste gidsen Peter Janssen. We vertrekken om 0.900 uur per fiets vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel.
Voor degenen die rechtstreeks komen: het ommetje start rond 9.30 uur vanaf het kerkplein in Gemonde. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl



01-08-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)