Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Excursie Loonse en Drunense Duinen

Op zaterdag 23 mei organiseert Natuurgroep Gestel een excursie naar de Loonse en Drunense Duinen. Onze gids vandaag is de “De Brand kenner” Léon Michielse. De wandeling start bij café ’t Gommelen. We lopen langs het in 2009 gegraven afwateringskanaaltje de Endekeloop door de Oude Tiend, het zuidelijkste deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Vervolgens lopen we langs de Kasteelloop en de Zandleij en door de Brantsesteeg weer terug.

Een gevarieerde wandeling langs waterlopen, poelen, weitjes en bossen door een deel van Den Brand waar de meeste wandelaars niet gauw komen maar wat wel heel mooi is. In dat natte bos komen allerlei bijzondere planten (bosanemoon, draadgentiaan, bospaardenstaart), vlinders (grote weerschijnvlinder, kleine ijsvogelvlinder) en vogels (wielewaal, middelste bonte specht) voor. Ook is het gebied zeer rijk aan amfibieën, waaronder kamsalamander, poelkikker en boomkikker. Al die natuur is te danken aan water: de Brand is kletsnat en mag in de komende tijd nog natter worden. Het toekomstbeeld is om de Zandleij, die door het gebied loopt, te dempen. Dat zal het waterpeil in het gebied flink opstuwen. Al die planten en dieren krijgen het dan nog meer naar hun zin. Het is verstandig om stevige (wandel)schoenen aan te trekken omdat niet alle paden mooi effen zijn.

Wij vertrekken om 09.00 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, we gaan carpoolen. Rond 12.30 uur zijn we weer terug in Sint-Michielsgestel. Deelname is gratis behoudens een bijdrage in de reiskosten.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg,
michel.langenberg@home.nl.



23-05-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)