Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NS-wandeling van Boxtel naar Best
 

 


Nieuwe NS-wandeling van Boxtel naar Best

Liempde, Vanaf 1 april 2018 bieden Wandelnet en de Nederlandse Spoorwegen de NS-wandeling ‘Hart van Het Groene Woud’ aan, van station Boxtel naar station Best. De gloednieuwe NS-wandeling volgt de ‘Edelhertenroute’ die eerder al werd uitgezet door bewoners uit Lennisheuvel.

Wandelnet en de NS ontwikkelen al 28 jaar interessante wandelingen van station naar station. Ze worden allemaal onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers. Bij de wandelroute van Boxtel naar Best zijn de vrijwilligers vanuit RKO (Rond Kerk en Orion) betrokken. De NS-wandeling ‘Hart van Het Groene Woud’ leidt wandelaars door een decor van bossen, kleinschalige landschappen en erfgoed. De wandelroute start bij station Boxtel en komt na 14,5 kilometer uit bij station Best.

Edelhertengebied
De route is deels onverhard; wandelaars komen onder meer door delen van Natuurpark Boscheind, Landgoed Heerenbeek en De Scheeken, pal langs de afrastering van het edelhertengebied. De route is gemarkeerd met stickers van de Edelhertenroute, herkenbaar aan de donkerrode-witte kleur en de pootafdruk van een hert.

Hond aan de lijn
Voor wandelaars met honden staat op de route aangegeven waar de hond aan de lijn moet. In het edelhertengebied zijn honden echter verboden, ook als ze zijn aangelijnd. De wandeltocht voorziet daarom in een alternatief routedeel voor wandelaars-met-honden, dat later weer aansluit op de hoofdroute.

Afslag Liempde
Halverwege de route splitst de Edelhertenroute zich in een langere variant naar Liempde en een rechtstreekse route naar station Best. Welke variant wandelaars ook volgen, de natuur is heel dichtbij, evenals de pleisterplaatsen. Op de route liggen diverse horecagelegenheden waar het onderweg goed toeven is.

Route downloaden
De Groene Woud-wandeltocht is inmiddels bewegwijzerd. De route is te downloaden via www.ns.nl/dagje-uit/wandelen en via www.wandelnet.nl, compleet met beschrijving, kaartje en gps-track.

Natuurexperience Lennisheuvel
De NS-wandeling is onderdeel van het project Natuurexperience Lennisheuvel, dat zich al enkele jaren richt op de realisatie van een groene, aantrekkelijke wandelverbinding voor recreanten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant (uit het programma Landschappen van Allure) en de gemeente Boxtel. Natuurexperience Lennisheuvel werkt momenteel aan de ontwikkeling van een app waarmee deze wandeling nog leuker wordt.

Meer algemeen nieuws >>>>


01-04-2018
 
 
NS-wandeling van Boxtel naar Best
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)