Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Sint-Barbara en Sint-Joris Gilde
 

 

Kruisboog schenking aan Boxtelse Sint-Barbara en Sint-Joris Gilde

Woensdag 25 maart was er een gezellig samen zijn in het MuBo Boxtel. Een delegatie van ons gilde, ontving met veel genoegen de kruigboog van inmiddels opgeheven kruisboogvereniging "Moed en Strijd" van mevrouw Senders-van de Aker. In aanwezigheid van Geert en Paulien van Maanen. Deze kruisboog, zo'n 100 jaar oud, was gemaakt door hun vader Janus van Maanen.

Voorzitter van Mubo, Jan van Homelen heette het gezelschap van harte welkom en was blij met hun aanwezigheid. Onder het genot van koffie en gebak werd deze overdracht feestelijk gevierd.  Door ondertekening van de bruikleenovereenkomst door de voorzitter van Mubo en Hoofdman van het Gilde was de overdracht een feit.Door plaatsing van deze kruisboog in de vitrine over het Boxtelse Gilde door Geert van Maanen en Jacques Habraken onder toeziend oog van mevrouw Senders-van de Aker, Theo & Truus van de Aker-Hendriks en leden van ons Gilde werd deze middag bijna afgesloten. Hierna was er nog een gezellig samen zijn.

De feestelijke schenking van de kruisboog door mevrouw Senders-van de Aker aan het Boxtelse Sint-Barbara en Sint-Joris Gilde in het MuBo Boxtel In de zestiger jaren van de vorige eeuw werd het café "Klaverblad" voor woningbouw in Boxtel oost afgebroken. In dit café had de kruisboogvereniging "Moed en Strijd" hun thuishonk.  In aanwezigheid van Geert en Pauline van Maanen, die vanmorgen van de overdracht in de krant lazen. Zij zijn kinderen van Janus van Maanen, die deze kruisboog zelf heeft gemaakt. De boog is ongeveer 100 jaar oud. Ook Theo & Truus van de Aker-Hendriks bestuur van de MUBO en delegatie van onze vereniging waren hierbij aanwezig. Met deze schenking blijft er weer een stukje oud Boxtel behouden. Janus van Maanen, die deze kruisboog zelf heeft gemaakt. De boog is ongeveer 100 jaar oud.

Bron : Sint-Barbara en Sint-Joris Gilde
Meer algemeen nieuws >>>>


25-03-1015
 
 
Sint-Barbara en Sint-Joris Gilde
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)