Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Brabantse Streeknetwerken
 

 

Manifest Brabantse Streeknetwerken uitgereikt aan provincie

Gedeputeerde Yves de Boer van de provincie Noord-Brabant en voorzitter Annemarie Spierings van de provinciale Statencommissie Transitie Stad & Platteland ontvingen op 6 maart 2015 het manifest ‘Regionale Allianties werken!’. De beginselverklaring komt van de hand van tien Brabantse streeknetwerken die zich intensief inzetten om de stad en een vitaal platteland met elkaar te verbinden.

Het Groene Woud schreef mee aan het manifest. Samen met nog negen regionale streeknetwerken beschreef ze haar vermogen om de samenwerking te stimuleren tussen overheid, ondernemers, onderwijs en omgeving. Want volgens de streeknetwerken zijn zulke allianties onmisbaar bij het realiseren van de door de provincie gewenste participerende netwerksamenleving.

Streekbiertje
Ter illustratie voegden de netwerken een beschrijving aan het manifest toe van de productie van een streekbiertje. De Streeknetwerken werpen zich op om de brouwmeesters te zijn die het provinciale recept en de regionale smaak weten te combineren tot een lekker streekeigen biertje. Daarin werd duidelijk dat het de Brabantse streeknetwerken niet alleen gaat om de kennis en vaardigheden van streekproducenten, maar dat ze het breder aanpakken: met behulp van allianties stimuleren ze ook de regionale economie en bevorderen ze de concurrentiekracht. Gedeputeerde De Boer bevestigde de kracht van de streeknetwerken. Hij beloofde hen een prominente plaats te geven in het overdrachtsdossier, dat na de verkiezingen van 18 maart 2015 aan het nieuwe provinciale bestuur wordt gegeven.

Fotobijschrift:
Bij de overhandiging van het manifest reikten de tien Streeknetwerk-voorzitters in brouwersschort een streekbiertje uit de eigen regio uit aan de Brabantse afgevaardigden.



13-03-2015
 
 
Brabantse Streeknetwerken
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)