Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Het Groene woud
 

 

Appels en edelherten. Samen in één weekeinde.

Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 strijkt de jubileumkaravaan van Tour Het Groene Woud neer op twee bijzondere plaatsen in Het Groene Woud: de Philips Fruittuin in Eindhoven (20 september) en de Mortelen in Oirschot, waar op 21 september de Week van het Landschap begint. De Tour Het Groene Woud wordt gehouden ter ere van het vijftienjarig bestaan van Het Groene Woud.

20-9: Appelplukdag Philips Fruittuin

Op zaterdag 20 september houdt de Philips Fruittuin in Eindhoven haar laatste Appelplukdag van de maand. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kinderen zelf hun appels en peren plukken in de boomgaard. De toegang is gratis, bezoekers rekenen alleen het geplukte fruit af. Boeren uit de buurt presenteren op het erf hun eigen streekproducten en voorzien geïnteresseerden van allerhande informatie over hun bedrijf, hun producten of hun duurzame bedrijfsvoering. Ook Het Groene Woud is erbij met haar promotiestand.

Bezoekerscentrum

De Philips Fruittuin is innig verbonden met Het Groene Woud. Als bezoekerscentrum van Het Groene Woud is deze boomgaard aan de Oirschotsedijk 14a hét adres om in de stad het buitenleven te beleven en zelfs te proeven. Niet alleen op deze zaterdag, maar het hele jaar door.

Het Groene Woud-promotiestand

Bezoekers die op 20 september naar de Appelplukdag komen, kunnen bij de promotiestand van Het Groene Woud een stempel krijgen voor Het Groene Woud-gezelschapsspel. De stempelkaart hoort bij de evenementen van Tour Het Groene Woud. Meer informatie over de stempelkaart en het gezelschapsspel is te vinden op www.hetgroenewoud.com.

21-9: Start Week van het Landschap

Op zondag 21 september vindt de aftrap plaats van de Week van het Landschap, een initiatief van Brabants Landschap. Dit jaar vindt het evenement plaats in het hart van Het Groene Woud: De Mortelen tussen Oirschot en Boxtel. Met wandelroutes, exposities, een natuurbioscoop, een landschapsmarkt, een oogstfeest en leuke kinderactiviteiten is er tot en met 29 september voor elke buitenliefhebber wat te doen. Meer informatie via www.weekvanhetlandschap.nl.

Landschapsmarkt

Inspiratiebron voor deze 2014-editie van de Week van het Landschap is de terugkeer van dieren en planten in het gebied, in het bijzonder de boomkikker. De terugkeer van dit kikkertje geeft aan dat het steeds beter gaat met de natuur in Het Groene Woud. Tijdens de landschapsmarkt op zondag 21 september kunnen bezoekers volop informatie krijgen over alle grootschalige natuur- en landschapsprojecten in Het Groene Woud. De voorlichting wordt verzorgd in samenwerking met de gemeente Boxtel en de provincie Noord-Brabant. Daarbij is ook uitgebreid aandacht voor de herintroductie van het edelhert in het gebied. De promotiestand van Het Groene Woud is ook hier aanwezig.



18-09-2011
 
 
Aplles en edelherten
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)