Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Het Groene Woud Themadag 2013
 

 

Het Groene Woud Themadag 2013 in het teken van burgerparticipatie

Donderdag 28 november aanstaande organiseert Streekraad Het Groene Woud & De Meierij de Het Groene Woud Themadag 2013 (voorheen bekend onder de naam Meierij Themadag). Bedrijven, organisaties en inwoners uit Het Groene Woud evenals belangstellenden uit alle windstreken worden uitgedaagd om mee te denken over burgerparticipatie en andere vormen van samenwerking in Het Groene Woud. Gezamenlijk ideeën bedenken, deze uitspreken en er direct handen en voeten aan geven tijdens inspirerende sessies op locatie; dat is de opzet van de dag. Deelname is gratis en aanmelden kan nog tot en met maandag 25 november.

Na de dagopening op de hoofdlocatie door Peter Maas, vice-voorzitter van Streekraad Het Groene Woud & De Meierij, vertelt Hans Bleumink ter inspiratie over een project in het Zuid-Limburgse Wolfhaag, waar particulieren een certificaat van aandeel kunnen kopen in Maalschap Wolfhaag. Niet eerder konden particulieren in Nederland deeleigenaar worden van een natuurgebied. Is zoiets ook mogelijk in Het Groene Woud? Vervolgens vertrekken de deelnemers per bus naar drie verschillende workshoplocaties: De Dommelbeemd, nabij het centrum van Boxtel, natuurgebied De Geelders, of Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel, allemaal plekken waar actieve bewoners samen met overheden en streekorganisaties ideeën hebben omgezet in prachtige projecten. Onder leiding van respectievelijk Stichting Dommelbimd, Staatsbosbeheer en Natuurgroep Gestel worden de bijzondere projecten getoond en wordt met elkaar gepraat over wat er nog meer en beter kan. Weer terug op de hoofdlocatie vindt er een gezamenlijke terugkoppeling van de resultaten uit de workshops plaats en wordt de dag afgerond met een gezamenlijk diner.

Het Groene Woud Themadag 2013
Thema’s: Burgerparticipatie & grond en Samen denken & doen
Donderdag 28 november 2013 van 13.00 tot 19.30 uur
Hoofdlocatie: Zaal De Schuif, Dorpstraat 30, 5293 AN in Gemonde
Deelname is gratis!

Aanmelden kan tot en met 25 november 2013 middels het sturen van een e-mail naar communicatie@hetgroenewoud.com
Het totale programma en meer informatie over de workshops en het aanmelden is te vinden op www.hetgroenewoud.com



28-11-2013
 
 
Het Groene Woud Themadag 2013
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)